De Belgische onderzoeksrechter Isabelle Panou (L) op de assisenzaak rond de aanslagen in Parijs.
Volledig scherm
PREMIUM
De Belgische onderzoeksrechter Isabelle Panou (L) op de assisenzaak rond de aanslagen in Parijs. © AFP

Broers Abdeslam bekeken IS-video’s in zaaltje boven Molenbeeks café: “Ze keken naar lijken die met een pick-up gesleept werden in Syrië”

“De moeilijkste zaak uit haar carrière”, zo omschreef de Belgische onderzoeksrechter Isabelle Panou gisteren het onderzoek rond de aanslagen in Parijs en Saint-Denis in 2015. Zij mocht als eerste Belgische speurder getuigen in de historische assisenzaak rond de aanslagen . Op twee uur tijd deed ze vijf jaar onderzoek uit de doeken. Van de broers Abdeslam die samen IS-video’s bekeken in een videoruimte boven hun café tot het beruchte Molenbeek. “Er is niet één straat waar ik nog nooit een huiszoeking heb bevolen.”

  1. Na 45 jaar nog slachtoffer van beruchte seriemoordenaar 'Killer Clown' geïdentificeerd

    Na 45 jaar nog slachtof­fer van beruchte seriemoor­de­naar 'Killer Clown' geïdentifi­ceerd

    Dankzij DNA-onderzoek heeft de politie van Chicago nog een slachtoffer van seriemoordenaar John Wayne Gacy kunnen identificeren. Het gaat om Francis Wayne Alexander, die in 1975 of 1976 om het leven werd gebracht. Gacy was berucht onder de namen ‘Killer Clown’ of ‘Pogo de Clown’ omdat hij zich verkleedde als clown en zo kinderen vermaakte op feestjes. Hij werd in 1994 terechtgesteld voor de verkrachting van en de moord op 33 jongens en mannen.