Verzetsstrijders in de Panjshirvallei.
Volledig scherm
Verzetsstrijders in de Panjshirvallei. © AFP

Broer van vermoorde verzetsstrijder Massoud: “Taliban hebben nog niet volledige Panjshirvallei onder controle”

De taliban zijn er nog niet in geslaagd om de hele Panjshirvallei onder hun controle te krijgen. Dat zegt althans Ahmad Wali Massoud, broer van de in 2001 vermoorde verzetsstrijder Ahmad Sjah Massoud. Als leider van de Noordelijke Alliantie had Massoud de wapens opgenomen tegen de taliban toen zij eind jaren 90 een eerste keer de macht hadden in Afghanistan.

3 reacties

 • Alain Heyrman

  1 maand geleden
  Wie weet kan de EU deze mensen wat steun verlenen?
 • mike milan

  1 maand geleden
  Dit zijn de ECHTE strijders….zij vechten tenminste voor hun land.20 jaar heeft EU 300.000 militairen opgeleid voor NIKS.Ze hebben hun gewoon overgegeven aan een bende sukkelaars,die daar straks de plak gaan zwaaien….die geen enkel respect voor een vrouw hebben.
 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  Eén weken geleden was het nog : " dit gebied zullen ze nooit veroveren".
 1. Miljard vaccinprikken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevaccineerden”

  Miljard vaccinprik­ken gezet in Europa, maar volgens WHO te vroeg voor overmoed: “De pandemie woedt nu onder de ongevacci­neer­den”

  Tot nu toe werden al een miljard dosissen van een Covid-19-vaccin toegediend in de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die 53 landen tussen de Atlantische en de Stille Oceaan beslaat. Toch zijn er volgens de organisatie nog te veel risico’s voor ongevaccineerden om zelfvoldaan te zijn. “Het is een grote prestatie, maar we kunnen ons geen overmoed veroorloven”, aldus Hans Kluge, de Belgische arts aan het hoofd van WHO Europa.
 2. Hoe 9/11 in België begon en hoe de taliban dat plots weer actueel hebben gemaakt
  PREMIUM

  Hoe 9/11 in België begon en hoe de taliban dat plots weer actueel hebben gemaakt

  Enkele dagen na de terreur van 11 september 2001 kreeg een Brusselse vrouw een enveloppe toegestopt. Er zat 500 dollar in. “Vanwege Osama Bin Laden, die een schuld met uw man te vereffenen had.” Dit is het verhaal van de moord op Ahmad Shah Massoud, de Afghaanse verzetsheld van wie de zoon op dit moment weer vecht tegen de taliban. De vader werd destijds gedood om 9/11 mogelijk te maken. En dat complot is in België begonnen.