De Britse minister van Internationale Handel Liz Truss.
Volledig scherm
De Britse minister van Internationale Handel Liz Truss. © REUTERS

Britten willen aansluiten bij vrijhandelsakkoord CPTPP

Het Verenigd Koninkrijk dient maandag een aanvraag in om lid te worden van handelsblok CPTPP. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. "Een jaar na ons vertrek uit de EU smeden we nieuwe partnerschappen die enorme economische voordelen zullen opleveren voor de Britse bevolking", aldus premier Boris Johnson in een verklaring.

 1. Bewakingsbeelden leggen moment van zware aardbeving vast in Turkse winkel

  Bewakings­beel­den leggen moment van zware aardbeving vast in Turkse winkel

  Een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter heeft het zuiden van Turkije getroffen. Bewakingsbeelden van een winkel in de stad Gaziantep tonen het moment van de beving. Borden, glazen, vazen, een strijkplank: álles valt op de grond. Op een ander beeld is een man te zien die in bed ligt op het moment van de beving. Bij de aardbeving zijn er honderden doden en gewonden gevallen in Turkije en buurland Syrië.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.