Een campagne wil mensen aanzetten om een derde prik te nemen in Londen.
Volledig scherm
Een campagne wil mensen aanzetten om een derde prik te nemen in Londen. © REUTERS

Britten stopten eerder al met observatietijd na coronavaccinatie

Burgers een kwartier laten wachten na een coronavaccinatie doet momenteel meer kwaad dan goed, omdat zo minder mensen gevaccineerd kunnen worden. Tot die conclusie kwamen de Britse autoriteiten, die deze maand besloten de wachttijd van 15 minuten voorlopig te schrappen.

  1. Medische eureka: nieuwe behandeling ontdekt die ontsteking in hersenen beter tegengaat bij muizen

    Medische eureka: nieuwe behande­ling ontdekt die ontsteking in hersenen beter tegengaat bij muizen

    Wetenschappers hebben een nieuwe behandeling ontdekt die ontstekingsreacties na hersentrauma’s beter tegengaat bij muizen, zo heeft het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) donderdag bekendgemaakt. Het baanbrekende aan de behandeling is dat het middel in de bloedbaan kan ingespoten worden, en dan door de bloed-hersenbarrière tot in de hersenen reist. Het is de eerste keer dat de bloed-hersenbarrière doorbroken kon worden in het specifieke geval van hersentrauma’s.
  2. Britse experts schetsen doembeeld: tot mogelijk 2 miljoen besmettingen en 6.000 doden per dag tegen jaareinde door omikron

    Britse experts schetsen doembeeld: tot mogelijk 2 miljoen besmettin­gen en 6.000 doden per dag tegen jaareinde door omikron

    Dagelijks tot 6.000 coronadoden en 2 miljoen nieuwe besmettingen in Engeland. Dat voorspellen Britse experts. Ze pleiten ervoor meteen drastisch in te grijpen met een lockdown. De reden is inmiddels gekend: de gevreesde omikronvariant. Die is nu al dominant in Engeland met 60 procent van alle gevallen. Ook in Duitsland luiden ze de alarmbel. “Er komt geen golf maar een muur op ons af”, tweette een datajournalist van Zeit Online.