De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock.
Volledig scherm
De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock. © AP

Britten ontdekken "bijzonder verontrustende" Zuid-Afrikaanse coronavariant, recordaantal van bijna 40.000 besmettingen in dag tijd

Het Verenigd Koninkrijk heeft op een persconferentie bevestigd dat er een nog besmettelijkere coronavariant rondwaart, gelinkt aan Zuid-Afrika. Er zijn alvast twee stalen met zo'n variant geïdentificeerd, en die komen bovenop de besmettelijke mutatie waar het land nu al mee afrekent. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock omschrijft de variant uit Zuid-Afrika als “bijzonder onrustwekkend” en “besmettelijker”, en daarom is het nodig snel te handelen. Het aantal besmettingen in het land is vandaag opnieuw met recordcijfers toegenomen. Meer regio's gaan na kerst op slot.

51 reacties

 • Ronald Van Ee

  4 weken geleden
  we zijn ons zelf aan het uitroeien! ofwel is er iemand bezig met de wereldbevolking in te perken ,en o nee de grenzen mogen niet dicht want dan gaat de economie eraan maar voor wie zal er nog een economie nodig zijn ? sluit de grenzen voor iedereen en pak het dan land per land aan ,zo kan men direct zien waar er opflakkeringen zijn en deze bestrijden ,maar nee dit is te simpel !het is misschien wel de bedoeling om een nieuwe wereldorde te gaan vormen !
 • John Stahl

  1 maand geleden
  En in China met 1,7 Miljard inwoners lopen ze weer en masse over de straten. Daar is het virus compleet verdwenen. Hier klopt iets niet.
 • Guy Van Assche

  1 maand geleden
  Jo Demey, droom verder. Geen enkel vaccin houdt dat virus tegen, enkel ze willen ons dat laten geloven. De natuur beslist uiteindelijk toch, de zwakkeren zullen het moeten bekopen.
 • Henri Levich

  1 maand geleden
  Na de dinosaurussen is het de beurt aan de mens. Niemand in de arrogant westerse levenssfeer zal dit intelligente virus tegenhouden. Het vaccin ? Het virus heeft 21 dagen de tijd om de tweede injectie te omzeilen. Intussen heeft China het oorspronkelijke en gemuteerde SARS-CoV-2 virus onder controle doch de westerse tv-experten weten het beter.
 • fred degret

  1 maand geleden
  en vlug allemaal het vliegtuig op richting...? Ja dat is geen probleem hoor
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is