Als gevolg van de Brexit hebben de Europese landen op 1 januari volledige grenscontroles ingevoerd voor de Britse export naar de EU.
Volledig scherm
Als gevolg van de Brexit hebben de Europese landen op 1 januari volledige grenscontroles ingevoerd voor de Britse export naar de EU. © ANP

Britten nog niet klaar voor meer grenscontroles op Europese import

De Britse regering moet dringend meer inspanningen leveren voor de invoering volgend jaar van bijkomende grenscontroles op goederen die vanuit de Europese Unie geïmporteerd worden. Dat blijkt vrijdag uit een rapport van de Britse financiële waakhond NAO (National Audit Office).

2 reacties

 • Patrick Huwel

  3 maanden geleden
  Ze gaan dat rekken net zoals hun exit.
 • stefan crama

  3 maanden geleden
  Toch grappig dat het land dat zelfstandig verder wilt niet klaar staat voor haar eigen toekomst. Wat een circus en waarvoor.
 1. Hooggerechtshof VS verwerpt Trumps poging om presidentiële archieven geheim te houden

  Hoogge­rechts­hof VS verwerpt Trumps poging om presiden­tiële archieven geheim te houden

  Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek afgewezen van oud-president Donald Trump om de vrijgave van Witte Huis-documenten aan een parlementaire onderzoekscommissie te blokkeren. Dat betekent dat de dossiers kunnen worden vrijgegeven aan de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming op 6 januari 2021 van het Capitool onderzoekt, zelfs als er nog rechtszaken lopen bij andere rechtbanken.