De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © AFP

Britten mogen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze mondmasker dragen

In Groot-Brittanië mogen mensen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze een mondmasker dragen of niet. Dat meldt persbureau Reuters na een uitspraak van de Britse minister van Wonen, Robert Jenrick. Tegen Sky News vertelde hij dat er wellicht meer versoepelingen op komst zijn. Mogelijk kunnen Britten binnenkort zelfs weer ‘tooghangen’ op café. De coronacijfers gaan momenteel snel de hoogte in.

17 reacties

 • Cris Verwilligen

  4 maanden geleden
  Mr Degros, wil je eens de gedragsregels lezen? U zondigt tegen minstens 3 regels. En waar zijn de feiten waarop jij je baseert? Wil jij soms tot in de eeuwigheid een masker dragen? Good luck met je longen dan, want dan doe ik een voorspelling: in het najaar lig jij in de kliniek met een longontsteking dankzij je masker. De gevaccineerden mogen zelf kiezen, maar met jouw zienswijze geraken we niet verder.
 • Johan Aerts

  4 maanden geleden
  En 4 weken later mogen ze kiezen tussen 24 uur in de keuken of 24 uur in de woonkamer.
 • Kristof Degros

  4 maanden geleden
  Lol, besmettingen stijgen daar, velen hebben nog geen 2de prik gehad ... vragen voor miserie, en diegene die,vinden dat ae na een 2de prik geen masker meer moeten dragen zij dikke egoïsten. Omdat jij vroeger aan de beur was moet jij geen meer dragen ... je kan nog altIjd besmet worden en het doorgeven. Tot zover gezond verstand
 • Stijn Harbers

  4 maanden geleden
  Goed zo. Nu nog open grenzen en weg met coronapaspoort.
 • Linde Segaert

  4 maanden geleden
  De overheid begint toch al aan te voelen dat de bevolking er meer dan genoeg van heeft, van al die maatregelen die niets helpen tegen covid. De enigen die er beter van worden zijn al diegenen die nu aandelen hebben in al die bedrijven die zich verrijken dankzij alle covid-maatregelen
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Zonder problemen op doorreis naar je vakantiebestemming: dit moet je weten
  PREMIUM

  Zonder problemen op doorreis naar je vakantiebe­stem­ming: dit moet je weten

  Wat als je om je vakantiebestemming te bereiken op doorreis moet door verschillende landen? Ook binnen de EU zijn er belangrijke verschillen, bijvoorbeeld tussen Duitsland en Frankrijk. Welke coronagerelateerde documenten of mondmaskers moet ik voorzien? Waar moet ik rekening mee houden als ik er iets wil eten of drinken of naar het toilet moet? En welke regels gelden er voor de kinderen? We lijsten voor Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Spanje alle nodige informatie op.