Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Savvapanf Photo

Britten mogen niet meer deelnemen aan lokale verkiezingen in EU

Britse onderdanen hebben het recht om deel te nemen aan lokale verkiezingen in lidstaten van de Europese Unie verloren, ook al woonden ze er al voor de brexit. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bevestigd.

 1. FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”
  Play

  FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”

  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat FBI-agenten zijn huis in Palm Beach in de staat Florida zijn binnengevallen. “Mijn prachtige huis, Mar-a-lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten”, schrijft Trump in een verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste. De FBI-agenten zouden ook Trumps kluis hebben doorzocht. Volgens de Amerikaanse media kadert de inval in een onderzoek naar de manier waarop Trump tijdens zijn presidentschap en na zijn vertrek uit het Witte Huis omging met officiële documenten.
 2. Muggeninvasie in Toscaanse regio, restaurants sluiten om 21 uur: “Onmogelijk om buiten te eten”

  Muggeninva­sie in Toscaanse regio, restau­rants sluiten om 21 uur: “Onmogelijk om buiten te eten”

  Orbetello in Toscane wordt belegerd door muggen. Door de hoge temperaturen en vochtige hitte zijn de insecten meer dan ooit heer en meester in deze regio en de gevolgen voor toeristen en lokale bewoners blijven niet uit. Restaurants voelen zich genoodzaakt om ‘s avonds sneller te sluiten: “Buiten dineren is onmogelijk geworden”. Het risico bestaat trouwens dat de muggenplaag ook hoofdstad Rome bereikt.