De veerboot Pride of Kent in Dover.
Volledig scherm
De veerboot Pride of Kent in Dover. © ANP / EPA

“Britten leggen nog een veerboot van P&O aan de ketting”

De Britse autoriteiten hebben opnieuw een veerboot van P&O Ferries aan de ketting gelegd, zo meldt de Britse nieuwszender Sky News. Het gaat om de Pride of Kent, een veerboot die normaal gesproken tussen Dover en Calais vaart. 

  1. Ruim 1 op de 5 trans kinderen en jongeren in VS is recht op genderbevestigende zorg al kwijt, Iowa nu ook ‘rode staat’

    Ruim 1 op de 5 trans kinderen en jongeren in VS is recht op genderbe­ves­ti­gen­de zorg al kwijt, Iowa nu ook ‘rode staat’

    Meer dan 20 procent van de transgender kinderen en tieners in de VS hebben geen recht meer op genderbevestigende zorg na een reeks nieuwe wetten in verschillende Amerikaanse staten die dokters verbieden genderdysforie van minderjarigen te behandelen. Dat liet de Human Rights Campaign, een Amerikaanse organisatie die opkomt voor LGBTQ+-rechten, weten in een nieuw verslag. Ook Iowa volgt nu de trend van de ‘rode staten’ nadat gisteren een nieuw wetsvoorstel ondertekend werd.
  2. P&O Ferries moet massaontslag uitleggen aan Britse overheid

    P&O Ferries moet massaont­slag uitleggen aan Britse overheid

    De Britse veerbootexploitant P&O Ferries moet het afgelopen donderdag aangekondigde massaontslag gaan uitleggen bij de Britse regering. De minister van Transport en de staatssecretaris voor het Bedrijfsleven zijn ontstemd dat 800 mensen op staande voet zijn ontslagen en willen dat het bedrijf uitlegt waarom het ontslag niet breder is aangekondigd bij de overheid. De rederij zou ook een rechtszaak aan haar broek kunnen krijgen vanwege het collectieve ontslag.