De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © AFP

Britten hervatten donderdag onderhandelingen met EU over handelsakkoord

De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zullen morgen/donderdag hervatten. Dat kondigt de Britse hoofdonderhandelaar David Frost aan. Minder dan een week geleden lag de Britse premier Boris Johnson nog flink dwars over het voortzetten van de moeizame gesprekken. 

 1. Boris Johnson gelooft niet meer in handelsakkoord met Europese Unie na brexit

  Boris Johnson gelooft niet meer in handelsak­koord met Europese Unie na brexit

  De Britse premier Boris Johnson zegt dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een 'no deal'-scenario in de brexit. Na de verklaring van de Europese leiders van gisteren gelooft hij niet dat er nog een handelsakkoord kan gesloten worden met de Europese Unie. Opvallend is wel dat hij niet met zoveel woorden wil zeggen dat hij de onderhandelingen opblaast. “Als (de EU) haar positie fundamenteel zou veranderen, willen we natuurlijk luisteren.” De Europese Commissie wil de gesprekken gewoon verderzetten. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt dat de EU vastbesloten blijft om een akkoord te sluiten met Londen, “Maar niet tegen elke prijs.”
 2. Europees president Michel vraagt duidelijkheid van Britten: “Brexit betekent ook beslissing nemen”

  Europees president Michel vraagt duidelijk­heid van Britten: “Brexit betekent ook beslissing nemen”

  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft Groot-Brittannië gevraagd om duidelijkheid te scheppen over de handelsrelaties in het post-brexittijdperk. De onderhandelingen daarover zitten in het slop. "Brexit betekent brexit .... maar een brexit betekent ook een beslissing nemen", zei Michel vandaag in het Europees Parlement. "Groot-Brittannië heeft een grote beslissing te nemen.”
 1. Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets
  Play

  Auwtch: verstrooid meisje valt van motorfiets

 2. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur