Het Brusselse Europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekte het plan aan de Britse pers.
Volledig scherm
Het Brusselse Europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekte het plan aan de Britse pers. © Photo News

"Britten hebben akkoord met EU voor brexit-overgangsfase naar voorbeeld Noorwegen": europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) lekt plan

BrexitDe Britten hebben al een "principieel akkoord" om bij hun scheiding van de Europese Unie een overgangsfase naar Noors voorbeeld in acht te nemen. In die periode zou het Verenigd Koninkrijk alle Europese regels aanvaarden, zonder wetgevende macht. Dat verklaarde Ecolo-Europarlementslid Philippe Lamberts, "sleutelfiguur" binnen de brexit-sturingsgroep van het Europees Parlement, aan de Britse krant The Independent. De Britse onderhandelaars hebben volgens Lamberts geen bezwaren hebben geuit tegen dergelijk overgangsscenario.

12 reacties

 • Luc Hermans

  5 jaar geleden
  ja ja, zal wel weer een groene leugen zijn. Iemand die geen rol speelt wil ook eens in de krant. Ga verder potloden slijpen man
 • jaak Peeters

  5 jaar geleden
  Alweer die zgn groenen die alles verpesten!
 • Dirk Saenen

  5 jaar geleden
  Geen enkele morele waarden, die Groenen. Confidentialiteit ? Nooit van gehoord. Als ze maar in de pers komen.
 • paul lemmens

  5 jaar geleden
  In leken zijn de Groenen altijd meesters geweest , kortweg ze zijn niet te vertrouwen
 • vangeel guido

  5 jaar geleden
  Ik ga in ieder geval er niet langer voor werken.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Juncker: "Na brexit kan Verenigd Koninkrijk opnieuw tot EU toetreden"
  Brexit

  Juncker: "Na brexit kan Verenigd Koninkrijk opnieuw tot EU toetreden"

  Voor de tweede dag op rij probeert de Europese Unie het Verenigd Koninkrijk te verleiden om binnen de Unie te blijven of terug te keren, brexit of geen brexit. Gisteren verklaarde de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk dat het voor het Verenigd Koninkrijk nog niet te laat is om de brexit een halt toe te roepen. Vandaag stelt commissievoorzitter Jean-Claude Juncker dat de Britten na de uittreding terug tot de EU kunnen toetreden. Daarvoor is zelfs een verdragsclausule voorzien, het weinig bekende artikel 49.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.