Aiden Aslin, Shaun Pinner en Brahim Saadoun.
Volledig scherm
Aiden Aslin, Shaun Pinner en Brahim Saadoun. © via REUTERS

Britten en Marokkaan die gevangen werden toen ze meestreden met Oekraïense leger krijgen doodstraf

Twee Britten en een Marokkaan die half april in Marioepol gevangen genomen werden toen ze meestreden met het Oekraïense leger, hebben van het Hooggerechtshof in de zelfverklaarde pro-Russische Volksrepubliek Donetsk de doodstraf gekregen. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti. Aiden Aslin (28), Shaun Pinner (48) en Brahim Saadoun worden “huursoldaten” genoemd. De wet bepaalt dat ze doodgeschoten moeten worden.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.