Volledig scherm
© AFP

Britse winkels nemen geen retourzendingen van Europese klanten meer aan vanwege douanekosten

De brexit brengt steeds meer praktische problemen aan het licht. Vrijdag berichtte de zender BBC over de problemen die Britse handelaars ondervinden als ze een pakje dat gestuurd werd naar de EU, moeten terugnemen. Voor de meesten is het sop de kool niet waard en verkiezen ze dan ook om de retourzending niet te aanvaarden, maar gewoon af te schrijven als verloren.

17 reacties

 • Arthur Tchikaya

  1 maand geleden
  Het zou toch allemaal zo simpel en snel verlopen dixit de brexiteers. En wie droomt van een onafhankelijk Vlaanderen krijgt hier een voorsmaakje van de realiteit als politiekers iets 'eenvoudig' noemen. 1001 grote en kleine problemen omdat niet is nagedacht over de gevolgen van de beslissing.
 • Marc Thomaes

  1 maand geleden
  Goed plan: pakje bestellen en lege doos terugsturen, zal toch geen mens controleren als ze worden vernietigd, is ook nog minder vespilling
 • Bryan Lau

  1 maand geleden
  Ik hoop dat de kopers toch wel nog hun geld terug krijgen dan...
 • OLIVIER LAUWERS

  1 maand geleden
  Is heel simpel...laat de Brexiteers hun plan trekken, wij echte Europeanen kopen wel Europees vanaf nu
 • An Lycobs

  1 maand geleden
  Ze hebben toch maar de oorlog gewonnen - zeggen ze.
 1. Eén jaar na corona-uitbraak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Eén jaar na corona-uit­braak in Milaan dreigt sociale ramp: “Mensen hebben geen geld en hebben moeite om de huur te betalen”

  Milaan neemt één jaar na de eerste uitbraak van corona de draad weer op. De restaurants mogen opnieuw klanten verwelkomen op hun zonovergoten terrassen. Toch is niet alles peis en vree onder de Italiaanse zon. De naschokken van de coronapandemie zijn nog steeds voelbaar, en dan met name in de portemonnee. Robin Ramaekers van VTM NIEUWS trok door de straten van Milaan en maakte de balans op.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"