De 19-jarige Sarah Buckle werd geprikt in haar hand. Daarna zakte ze in elkaar en belandde ze in het ziekenhuis.
Volledig scherm
De 19-jarige Sarah Buckle werd geprikt in haar hand. Daarna zakte ze in elkaar en belandde ze in het ziekenhuis. © Sarah Buckle

Britse vrouwen getuigen over beangstigende ‘naaldaanvallen’ in nachtclubs: “Gedrogeerd met een prik”

Verschillende politiekorpsen in het Verenigd Koninkrijk voeren onderzoek naar een opvallend nieuw fenomeen in Britse nachtclubs. Meerdere vrouwen getuigen dat ze tijdens een avondje uit geprikt werden met een naald en daarna compleet van de kaart waren. Gedrogeerd met een injectie. “Dit is iets helemaal anders dan al wat we eerder hebben gezien”, zegt de politie.

6 reacties

 • Lucien Switten

  1 maand geleden
  Ja, sinds deze burgemeester is Londen niet meer wat het ooit is geweest. Mesaanvallen, en nu ook naalden.
 • Joel Vandermeeren

  1 maand geleden
  Veel te veel mensen op de wereldbol die op bepaalde te plekken hard op elkaar gepakt zitten. Vroeger had je alleen de TV, krant en radio en nu met dat sociale media gedoe daar gaan ze hun mosterd halen om banditisme te doen. Als ze daar iets op zien of op lezen dan is dat een nieuwe rage.
 • Andy Staelens

  2 maanden geleden
  Hoe de mensen nu zijn, dat bestond toch niet vroeger? Er was wel eens iets, maar toch niet op zulke grote schaal? Respect is er niet meer, nergens.
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Het kan toch niet zijn dat ik mijn kleindochtertjes moet opsluiten om hen te beschermen tegen de slechtheid van de mensheid! In wat voor een wereld leven we?
 • Jos De Vos

  2 maanden geleden
  Veel strenger straffen wie daarmee gepakt wordt.
 1. Na het schandaal in Elsene: zo herken je de effecten van de ‘cocktail van de dood’ volgens prof en 2 slachtoffers. “Je wordt een soort pop”
  PREMIUM

  Na het schandaal in Elsene: zo herken je de effecten van de ‘cocktail van de dood’ volgens prof en 2 slachtof­fers. “Je wordt een soort pop”

  “Ik werd wakker met blauwe plekken en beten over mijn hele lichaam, zelfs in mijn gezicht. Maar ik herinnerde me niets.” Isabelle (32) en Elfi (36) werden, net zoals verschillende vrouwen in Elsene, het slachtoffer van ‘drink spiking’; een fenomeen waarbij iemand iets in je drankje doet zonder dat je dat doorhebt. Het gaat doorgaans om het middel rohypnol, ook wel bekend onder de naam ‘roofies’. Professor Toxicologie Jan Tytgat legt uit hoe de drug werkt en waarvoor je op je hoede moet zijn.
 2. VS kondigen diplomatieke boycot aan van Olympische Winterspelen in Peking

  VS kondigen diplomatie­ke boycot aan van Olympische Winterspe­len in Peking

  De Verenigde Staten zullen overgaan tot een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, vanwege mensenrechtenkwesties. Dat heeft het Witte Huis officieel bevestigd. Een diplomatieke boycot houdt in dat Washington geen vertegenwoordigers van de regering naar de Chinese hoofdstad zal sturen. De Amerikaanse topsporters zouden bij die maatregel wel kunnen deelnemen aan de competities.
 3. VS waarschuwen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: “Kosten zullen zeer hoog zijn”
  26

  VS waarschu­wen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: “Kosten zullen zeer hoog zijn”

  Bij een militaire escalatie van het conflict in Oekraïne zal Rusland rekening moeten houden met ernstige gevolgen. De Amerikaanse president Joe Biden zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin bij de videoconferentie dinsdag duidelijk maken dat "de kosten zeer hoog zullen zijn, als Rusland tot een dergelijke actie zou beslissen". Dat heeft een medewerker van het Witte Huis maandag verklaard.