Professor Sarah Gilbert en haar eigen barbiepop.
Volledig scherm
Professor Sarah Gilbert en haar eigen barbiepop. © AP

Britse vaccinologe krijgt eigen barbiepop

De Britse professor Sarah Gilbert (59), die meewerkte aan de ontwikkeling van het AstraZeneca-vaccin, krijgt een eigen barbiepop. Dat maakte speelgoedmerk Mattel bekend. “Ik hoop dat kinderen die de pop zien, beseffen hoe belangrijk een loopbaan in de wetenschap is”, zegt Gilbert.

1 reactie

 • Luc Vleminckx

  1 maand geleden
  Wie koopt dat nu.
 1. China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Koude-oorlogmentaliteit”

  China boos over nieuw militair pact tussen VS, VK en Australië: “Kou­de-oorlogmen­ta­li­teit”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag aangekondigd dat de VS een nieuw veiligheids- en defensiepact hebben afgesloten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. De drie landen gaan geavanceerde technologieën delen om zo een gezamenlijk front te vormen tegen China, al zou dat land niet expliciet worden genoemd in de overeenkomst. China verwijt de drie landen in een reactie een “Koude Oorlog-mentaliteit” te hebben. Ook Frankrijk, dat een grote order misloopt, is op de tenen getrapt.
 2. Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks
  SPANJE
  6

  Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z’n kamer stuurt voor seks

  Een Belg is vandaag voor de rechter in Alicante moeten verschijnen op beschuldiging van poging misbruik van twee jonge meisjes van amper tien en twaalf jaar oud, melden verschillende Spaanse media. De hotelgast benaderde een moeder en bood haar 50 euro als ze een van haar dochters naar zijn kamer zou sturen om seksuele handelingen te verrichten. De openbare aanklager vraagt in totaal een celstraf van vijf jaar en tien maanden.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Speelgoedbedrijf Mattel brengt een barbiepop uit geïnspireerd op atleet Naomi Osaka

  Speelgoed­be­drijf Mattel brengt een barbiepop uit geïnspi­reerd op atleet Naomi Osaka

  Barbie Naomi draagt een Nike-tennisjurkje, blauwe sneakers en haar Yonex-tennisracket, een look geïnspireerd op Osaka’s outfit tijdens het Australian Open toernooi in 2020. In 2019, maakte speelgoedbedrijf Mattel al eerder een Barbie van Osaka, maar dan ter ere van de zestigste verjaardag van het speelgoedmerk. De nieuwste pop is onderdeel van de rolmodel-serie, waarvoor figuren worden gekozen met een voorbeeldfunctie.