Onder meer door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs kampen Britse supermarkten al een tijdje met lege rekken, zoals in dit Sainsbury's-filiaal in Londen (foto links 19 september 2021). Supermarkten proberen de bevoorradingsproblemen te verdoezelen door afbeeldingen van etenswaren in de rekken te leggen.
Volledig scherm
Onder meer door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs kampen Britse supermarkten al een tijdje met lege rekken, zoals in dit Sainsbury's-filiaal in Londen (foto links 19 september 2021). Supermarkten proberen de bevoorradingsproblemen te verdoezelen door afbeeldingen van etenswaren in de rekken te leggen. © Getty Images/RV

Britse supermarkten verhullen lege schappen met foto's van eten

Britse supermarkten verhullen lege schappen door er foto's van ontbrekende producten te plaatsen. Ook worden nepverpakkingen gebruikt zodat het er allemaal niet zo leeg uitziet, melden Britse media.

  1. “Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

    “Bevoorra­dings­cri­sis leidt tot schrikwek­kend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

    De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een “schrikwekkend hoge inflatie” die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.