getty
Volledig scherm
© getty

Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekosten en lerarenlonen te drukken

Scholen in het Verenigd Koninkrijk houden deze zomervakantie “crisisberaad” om te bekijken hoe ze in het nieuwe schooljaar het hoofd boven water kunnen houden. Dat schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’. Een van de plannen die op tafel liggen, is het aantal lesdagen te verminderen tot drie of vier per week. Oorzaak zijn de hogere energiekosten en een stijging van de lerarenlonen. 

7 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Lumineus idee, waarom zou dat hier niet kunnen ?
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Zo'n hemelsbreed verschil is, er niet. Zij geven 32 uren lesopdracht wij 36. Dwz. dat wij 28 lesuren maximaal geven en de rest zijn dan schooluren. Het grote verschil met het U.K. is de hoge kostprijs voor de privé instellingen, die uitsluitend voorbehouden is voor de begoede klasse.en stilaan onhoudbaar worden.
 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  opleiding, opvoeding, het heeft allemaal geen belang meer.Hopelijk bezinnen ze zich in het VK, dat kan toch niet.Mocht dat hier ook worden overwogen, ik zie dat nog gebeuren in sommige landsdelen dan zullen we helemaal niet meer aanopgeleid personeel geraken voor de vacatures die blijven openstaan, iedereen een vervangingsinkomen.Vraag : wie gaat dat betalen ?Het wordt hoe langer hoe gekker in Europa.Misschien toch terugkomen op de eis om de ramen altijd open te zetten=hogere energierekening.
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  1 woord:schandalig! Op de kap van kinderen bespaar je niet!
 • Rudy Van Daele

  2 maanden geleden
  normale evolutie, hier in den bouw heb je ook geen dioloma meer nodig met dank aan het Europees parlement en natuurlijk klink dat als muziek in de oren van onze regeringen.
 1. Pro-Russische leiders van Loehansk en Cherson vragen Poetin bezette gebieden in Oekraïne te annexeren
  Play
  Update

  Pro-Russische leiders van Loehansk en Cherson vragen Poetin bezette gebieden in Oekraïne te annexeren

  De pro-Russische autoriteiten in de Oekraïense regio’s Loehansk en Cherson hebben woensdag aangekondigd dat ze de Russische president Vladimir Poetin gevraagd hebben bij Rusland te kunnen aansluiten. De vraag komt er een dag na een schijnreferendum in de regio’s, dat door zowat de hele internationale gemeenschap wordt veroordeeld. Rusland verwacht dat er nog meer referenda in Oekraïne zullen volgen. Dat verklaarde de Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzya dinsdag in de VN-Veiligheidsraad.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.