Stena Impero
Volledig scherm
Stena Impero © Twitter

“Britse scheepvaart moet en zal beschermd worden”: Iran en Groot-Brittannië plegen telefonisch overleg over ‘tankeroorlog'

UPDATEDe Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt en zijn Iraanse collega Mohammad Javad Zarif hebben telefonisch overleg gepleegd nadat Iran een Britse olietanker onderschepte in de straat van Hormuz. Hunt beklemtoonde de Britse ontgoocheling, terwijl Zarif wees op de wettelijke grond van de Iraanse acties. Na afloop van een nieuwe nationale veiligheidsraad verklaarde Hunt dat de ‘Stena Impero’ door de Iraniërs onderschept werd in de territoriale wateren van Oman.

79 reacties

 • Luke Vincke

  2 jaar geleden
  Heel simpel. "Laten jullie onze tanker in Gibraltar gaan? Ok, dan laten we deze van jullie gaan." Het leven kan toch eenvoudig zijn, nietwaar? Zelfs simpele zielen begrijpen zo'n logica. Enkel de Britten misschien niet, die zijn zo stom dat ze niet eens beseffen dat ze geen wereldmacht meer zijn.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Eigen schuld dikken bult dat ze maar meespelen met de VS die vragen niet beter alleen zullen ze met de gebakken peren blijven zitten nadien.
 • Jo Bosman

  2 jaar geleden
  Jef Lois. Die Britse tanker is ook aan de ketting gelegd wegens het schenden van internationale regels. Waarom zouden de Britten wel de internationale regeltjes mogen schenden en de Iraniërs niet ?
 • Achiel Devos

  2 jaar geleden
  Het wordt nu wel heel duidelijk dat er snel oorlog komt met Iran.De grote winnaars hierbij zijn de westerse olie- en wapen industrie.
 • Hans Benoit

  2 jaar geleden
  Oorlogen worden tegenwoordig ontketend op twitter.
 1. VS haalt Iraanse drone neer die Amerikaans schip “bedreigde”

  VS haalt Iraanse drone neer die Amerikaans schip “bedreigde”

  De Verenigde Staten hebben boven de Straat van Hormoez een Iraanse drone neergehaald, zo heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag bekendgemaakt. Het onbemande vliegtuig zou gevaarlijk dicht bij een Amerikaans oorlogsschip hebben gevlogen. “We hebben noch in de Straat van Hormoez, noch elders een drone verloren”, schreef de Iraanse viceminister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi op Twitter. Hij beweert dat de Amerikanen per abuis een eigen drone neergeschoten hebben.
 2. Mysterieus laatste bericht van Gabby's gsm naar haar moeder: "Ze noemt haar opa nooit Stan”
  Play

  Mysterieus laatste bericht van Gabby's gsm naar haar moeder: "Ze noemt haar opa nooit Stan”

  De alarmbellen gingen af bij de familie van Gabby Petito (22) na een mysterieus bericht verstuurd vanop haar gsm naar haar moeder, Nichole Schmidt, op 27 augustus. De sms verwees naar Stan, de grootvader van Gabby. Maar volgens Schmidt noemde Gabby hem nooit Stan. De politie is haar externe harde schijf helemaal aan het uitpluizen. Intussen blijkt uit het YouTube-filmpje van het koppel dat Brian Laundrie (23) voor de verdwijning van zijn verloofde een thriller aan het lezen was over drie vermiste vrouwen.