De voorbije dagen hebben een recordaantal migranten geprobeerd om het Kanaal over te steken
Volledig scherm
De voorbije dagen hebben een recordaantal migranten geprobeerd om het Kanaal over te steken © AFP

Britse regering wil migrantenboten dwingen om te keren

Britse patrouilles zullen boten met migranten op Britse wateren terugsturen in plaats van ze naar de Engelse kust te begeleiden. Die instructie heeft de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel gegeven aan de grenswacht, melden verschillende media donderdag. Ze verwijzen naar bronnen in regeringskringen. Woensdag zat Patel nog samen met haar Franse evenknie Gérald Darmanin om over het onderwerp te spreken, maar ze gingen uiteen zonder concreet resultaat.

 1. Vliegende taxi nemen? Uber en Boeing slaan handen in elkaar en willen binnen de 3 jaar vliegend stadsvervoer
  Play

  Vliegende taxi nemen? Uber en Boeing slaan handen in elkaar en willen binnen de 3 jaar vliegend stadsver­voer

  Het bedrijf Joby Aviation ontwikkelt samen met Uber en Boeing vliegende taxi’s en willen binnen de drie jaar de eerste ‘skyports’ openen. De ‘skyports’ zullen plekken zijn die werken als een bushalte, maar in plaats van op de bus te stappen, brengt een vliegende taxi je naar je bestemming. “We willen binnen een paar jaar minstens 200 functionerende ‘minivliegvelden’ installeren voor dit soort taxi’s, maar eigenlijk moeten dat er nog veel meer zijn.”
 2. Eerst ontvluchtte hij Noord-Korea, nu ontsnapt hij uit Chinese gevangenis: premie van 23.000 dollar voor wie hem vindt

  Eerst ontvlucht­te hij Noord-Ko­rea, nu ontsnapt hij uit Chinese gevangenis: premie van 23.000 dollar voor wie hem vindt

  Een Noord-Koreaanse man is ontsnapt uit de zwaar beveiligde gevangenis in Jilin en heeft nu een premie van 23.000 dollar (19.787 euro) op zijn hoofd staan. Zhu Xianjian ontvluchtte Noord-Korea, maar werd vervolgens veroordeeld tot 11 jaar cel voor een illegale oversteek van de Chinese landgrens. De video van zijn ontsnapping was een hit op de Chinese sociale media, maar werd nu offline gehaald door de overheid.