David Frost (links), die de Britse regering nu vertegenwoordigt op gebied van internationaal beleid.
Volledig scherm
David Frost (links), die de Britse regering nu vertegenwoordigt op gebied van internationaal beleid. © AP

Britse regering omschrijft relatie met EU als “problematisch”

BrexitDe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie (EU) is sinds het vertrek van de Britten uit de EU “problematisch”, aldus de Britse regering. Dat komt door de ruzies over vaccinaties, handel en het Noord-Ierse brexitprotocol.

14 reacties

 • Rozendaal

  5 maanden geleden
  De EU moet de Britten keihard aanpakken. Doen de Britten zelf namelijk ook altijd. Korting pakken op EU lidmaatschap bijdrage maar wel de ruif van EU subsidies leegeten. Gewoon controles invoeren vanaf 1 april zoals afgesproken en het publieke debat in (Groot) Brittannië laten sturen door de economische veranderingen. Soevereiniteit is goed, maar heeft een prijs.
 • Geert Landsman

  5 maanden geleden
  De UK was altijd al een onafhankelijke lidstaat, geen Schengen, geen Euro, aparte regels voor de UK. Het probleem is dat nu duidelijk begint te worden dat Boris niets geregeld heeft en het op een kei-harde-Brexit heeft laten aankomen. Ze zijn nu geen speler van betekenis op de vrije markt. Men weet niet wat met weggegooid heeft, maar dat besef begint nu door te dringen. Zelfs Zwitserland zit in Schengen en houdt zich aan alle EU regels ondanks dat ze geen lid zijn, net als Noorwegen.
 • Thomas Hamerlijnck

  5 maanden geleden
  Dit is toch om te lachen. Zou het niet zo zijn dat zij hun eigen dolle Brexit verzopen hebben? Best mogelijk dat wij meewarig toekeken.
 • DIRK RASSCHAERT

  5 maanden geleden
  Hun persoonlijke prestatie !
 • Marie Vanakker

  5 maanden geleden
  Niet meer of minder dan het resultaat van leugens en populisme dat in aanraking komt met de realiteit.
 1. Nog voor er ook maar één vrachtwagen parkeerde: brexitparking in Drongengoed al weer dicht
  PREMIUM
  Ursel

  Nog voor er ook maar één vrachtwa­gen parkeerde: brexitpar­king in Drongen­goed al weer dicht

  Nog voor er ook maar één vrachtwagen geparkeerd heeft, gaat de brexitparking op de landingsbaan van het Drongengoed in Ursel bij Aalter al weer dicht. Volgende week neemt het Nationaal Crisiscentrum de definitieve beslissing, maar een noodparking in Aalter lijkt niet langer nodig. “Een goede zaak, want dit dossier was ronduit slecht langs alle kanten”, reageert burgemeester Pieter De Crem.