De nieuwe maatregel leidde tot protesten in Groot-Brittannië.
Volledig scherm
De nieuwe maatregel leidde tot protesten in Groot-Brittannië. © ANP / EPA

Britse regering maakt ommezwaai en schrapt belastingverlaging voor allerrijksten

Na forse kritiek op haar begrotingsplannen heeft de Britse regering een enorme ommezwaai gemaakt. Minister van Financiën Kwasi Kwarteng kondigde maandagochtend aan dat de belastingschaal van 45 procent op verdiensten boven 150.000 pond - de meest controversiële maatregel uit de begroting - dan toch wordt afgeschaft.

6 reacties

 • marnick dedier

  2 maanden geleden
  in ieder geval nooit meer de Britten toelaten tot de EU, ze hebben er zelf voor gekozen, en ze zijn nu van de regen in de drop gegaan,
 • marie oostens

  2 maanden geleden
  Vermoedelijk gaat Truss nog vlugger moeten ophoepelen dan haar leermeester en voorganger.
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Nu zie je pas goed waartoe politiekers werkelijk in staat zijn als je ze gelooft. Dit is nog maar het begin van de schade die Brexit en de Tories de bevolking aangedaan hebben en nog gaan aandoen.
 • Tim Verhaert

  2 maanden geleden
  En zo ziet ge maar dat in eender welk land de politiek door en door rot is en ze alleen maar aan zichzelf denken. Ze zeggen dan misschien wel dat ze 'luisteren' maar dat ze het dan aan een andere kant aftroggelen zullen ze niet komen vertellen.
 • Jan Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Geen medelijden. De britten hebben hier zelf voor gekozen, meerdere keren achter elkaar, ook voor de Brexit. Nu zitten ze op de blaren. Het gaat daar economisch nog een tijd veel slechter worden voor het weer beter wordt. Ik zie ze hun steenkoolmijnen nog heropenen.