De Britse premier Boris Johnson steekt na het tekenen van de EU-UK Trade and Cooperation Agreement op 30 december 2020 zijn duimen omhoog.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson steekt na het tekenen van de EU-UK Trade and Cooperation Agreement op 30 december 2020 zijn duimen omhoog. © AP

Britse regering maakt het makkelijker om EU-regels te schrappen

De Britse regering maakt het makkelijker om Europese regels, die het land overnam toen het nog in de Europese Unie zat, te schrappen of te wijzigen. Premier Boris Johnson zal vandaag de zogeheten ‘Brexit Freedoms Bill’ aankondigen, die dit mogelijk moet maken. Dat maakte zijn regering in de nacht van zondag op maandag bekend.

 1. Oekraïens koppel komt per ongeluk aan front terecht en wordt beschoten: aangrijpende beelden tonen reddingsactie

  Oekraïens koppel komt per ongeluk aan front terecht en wordt beschoten: aangrijpen­de beelden tonen reddingsac­tie

  Een Oekraïens echtpaar reed vorige zomer per ongeluk naar de frontlinie waar ze onder vuur werden genomen door Russische troepen. De man raakte daarbij zwaargewond, maar zijn echtgenote kon via een opmerkelijke reddingsmissie in veiligheid gebracht worden. Het Oekraïense leger bevestigde namelijk een bericht aan een drone waarmee ze de vrouw konden helpen ontsnappen. De dronebeelden tonen de aangrijpende aanval en reddingsoperatie.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.