AFP
Volledig scherm
© AFP

Britse regering bekijkt tijdelijke visa voor chauffeurs om brandstoftekort aan te pakken

De Britse regering is van plan om de visumregels tijdelijk te versoepelen om meer buitenlandse vrachtwagenchauffeurs te kunnen aantrekken. Dat moet helpen om het enorme chauffeurstekort aan te pakken, want dat leidt tot bevoorradingsproblemen van bijvoorbeeld winkels en benzinestations.

16 reacties

 • ivan de ridder

  4 weken geleden
  Prachtig staaltje voortschrijdend inzicht. Hadden die duur-betaalde politici dit niet kunnen voorspellen en al eerder actie moeten ondernemen? Maar neen, soevereiniteit voor alles en de politici hebben hun eigen financiën allang veilig gesteld.
 • koen claeys

  4 weken geleden
  het is erg om zeggen maar ik hoop dat ze er gene vinden in het buitenland. Eerst is niks goed voor die Johnson, hij maakt de mensen op tegen de EU en nu kruipt hij terug. Een politieker zonder schaamte , zoals we ze kennen.
 • Nema De Geest

  4 weken geleden
  Nog maar net uit de EU en er zijn al Sovjettaferelen te zien. Misschien eens vragen aan de bevolking of ze blij zijn met de Brexit.
 • Fred Kijzer

  4 weken geleden
  En opeens is Farage van de wereldbol verdwenen, laat hèm met de vrachtwagen rondrijden, en dan liefst een met het stuur aan de linkerkant.
 • Gino Denil

  4 weken geleden
  Isolationisme helpt ook tegen de klimaatopwarming.
 1. Zakenpartner van Trump-vertrouweling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbedrijven op te zetten

  Zakenpart­ner van Trump-vertrouwe­ling Giuliani deelde Russisch geld uit aan politici om cannabisbe­drij­ven op te zetten

  Een Amerikaanse jury heeft een oud-zakenpartner van raadsman Rudy Giuliani van oud-president Trump schuldig bevonden. Lev Parnas, die betrokken was bij pogingen om in Oekraïne schadelijke informatie over Trumps Democratische rivaal Joe Biden boven water te halen, heeft wetgeving rond de financiering van verkiezingscampagnes overtreden. De straf wordt in januari bepaald.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.