In 2021 ging bijna 40 procent minder bier over de toog dan in 2019.
Volledig scherm
In 2021 ging bijna 40 procent minder bier over de toog dan in 2019. © REUTERS

Britse pubs verkopen bijna 40 procent minder bier dan voor coronapandemie

De voorbije maanden is de situatie in de Britse pubs opnieuw bijna net zoals ze voor corona was, maar toch lijkt de pandemie een trendbreuk te betekenen voor de bierconsumptie. In 2021 gingen er 1,5 miljard pints (ruim een halve liter) minder over de toog dan in 2019, of een daling met 38 procent. Dat meldt de British Beer and Pub Association (BBPA).

4 reacties

 • Jozef Vermeulen

  5 maanden geleden
  Wesley: dit betekent dat er meer thuis wordt gedronken, wat veel goedkoper is en er dus meer kan worden gedronken voor hetzelfde geld.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Ook de Brit wordt geconfronteerd met hoge energierekeningen. Ook al is er daar een plafond ingesteld. Dat pintje wordt ene onbetaalbare luxe voor de doorsnee burger.
 • Philippe Legrand

  5 maanden geleden
  Wesley : nadat corona ons al heel wat afgepakt heeft nu alcohol volledig verbannen. Accijnzen en belastingen op alcohol betalen ook mee aan allerlei andere zaken. Niemand verplicht te drinken.
 • wesley netnem

  5 maanden geleden
  Een heel goede zaak omdat Alcohol Destructief is en voor enorme schade zorgt in de maatschappij ! Het veroorzaakt meer leed dan alle andere drugs samen veroorzaken ..het is de meest verslavende drugs op de planeet met meer dan een miljard verslaafden wereldwijd ! Er vallen jaarlijks meer doden door dan door , Covid , Griep samen !?
 1. Code oranje of niet, Belgische clubs openen op 18 februari: “Coronabarometer bestaat enkel om sluiting op te leggen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Code oranje of niet, Belgische clubs openen op 18 februari: “Coronaba­ro­me­ter bestaat enkel om sluiting op te leggen”

  Het Overlegcomité komt vrijdag samen om eventueel over te schakelen naar code oranje, wat enig perspectief zou bieden aan het nachtleven. Maar de Belgische uitgaanssector wil zo lang niet wachten, en heeft nu al besloten dat de deuren op vrijdag 18 februari sowieso opengegooid worden. “Na blijvende onduidelijkheid én de financiële situatie waarin we ons vandaag bevinden, is het genoeg geweest”, klinkt het.