De Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson © REUTERS

Britse premier waarschuwt: “Volgende winter kan nog erger worden indien varianten vaccins omzeilen”

Boris Johnson heeft gewaarschuwd voor een nog “groter lijden” volgende winter dan de bevolking dit jaar al moest ondergaan indien nieuwe coronavarianten wortel kunnen schieten. “Er is in elk geval een grote kans op een nieuwe coronagolf deze winter”, zei de Britse premier.

51 reacties

 • Mireille Vergauwen

  1 maand geleden
  Het is een aparte figuur maar ik denk dat hij gelijk heeft de meeste mensen geloven hier ook niet dat het gedaan is de euforie is hier erg groot ik vrees te groot. En nogmaals hou iedereen buiten uit landen waar het de spuigaten uitloopt.
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Dat er nog een heropleving komt is zo goed als zeker, alleen is de vraag in welke mate en of de huidige vaccins de nieuwe varianten aankunnen. Het is heel dom in België om de grote vrijheid uit te roepen tegen oktober terwijl we heel voorzichtig zullen moeten blijven. Ontneem de mensen de moed niet en blijf voorzichtig versoepelen, het leven moet menselijk blijven maar maak de bevolking ook niet wijs dat alles voorbij zal zijn na de zomer.
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Inderdaad, en wat plant België. Grote festivals in augustus en september. Wie slim is weet dat de vaccins niet zullen helpen tegen volgend jaar met hun 'plan vd vrijheid'. Is om van te huilen zelfs hoe ze het volk blijven oplichten met valse waarheden.
 • johan fransaert

  1 maand geleden
  dit virus is overal volop aan het muteren waardoor het bijna een zekerheid is dat we volgende winter terug bij af zitten, deze zomer kun je een beetje van een relatieve vrijheid genieten en tegen september zal het terug ophokken worden.
 • robrecht Peeters

  1 maand geleden
  daarom krijgt iedere Brit in het najaar een derde injectie een booster. By the way wanneer gaat Belgisch premier De Croo hetzelfde doen en een onderzoek doen zeker wanneer men in België een veelvoud aan doden in vergelijking met VK noteert.