De Britse premier Rishi Sunak.
Volledig scherm
De Britse premier Rishi Sunak. © Photo News

Britse premier Sunak noemt brexit “enorme kans” voor Verenigd Koninkrijk

De brexit is "een enorme kans" voor de groei van de Britse economie. Dat heeft de Britse premier Rishi Sunak maandagavond verklaard, aan de vooravond van de derde verjaardag van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

  1. Nieuw immigratiesysteem zadelt Verenigd Koninkrijk op met tekort van 330.000 arbeiders

    Nieuw immigratie­sys­teem zadelt Verenigd Koninkrijk op met tekort van 330.000 arbeiders

    De immigratiebeperkingen in het Verenigd Koninkrijk, die na het vertrek uit de Europese Unie werden ingevoerd, hebben geleid tot een tekort van 330.000 werknemers in het land. Vooral sectoren met laaggeschoolde arbeidskrachten, zoals de detailhandel, horeca, transport en opslag, worden hard geraakt door het einde aan het vrije verkeer van personen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU, meldt de in Londen gevestigde denktank Centre for European Reform (CER).
  2. Eurostar rijdt door Brexit opzettelijk met honderden lege zitplekken

    Eurostar rijdt door Brexit opzette­lijk met honderden lege zitplekken

    Voor heel wat mensen is de Eurostar dé ideale manier om naar Londen te reizen. Toch zijn er op de treinen van Londen naar Parijs vaak honderden lege zitplekken. De treinen die vanuit Amsterdam vertrekken, zijn voor meer dan driekwart leeg. De oorzaak? Sommige stations hebben geen ruimte om de grenscontroles – die sinds de Brexit van kracht zijn – degelijk uit te voeren. En daarom worden opzettelijk duizenden zitplaatsen niet verkocht.