De Britse premier Liz Truss tijdens overleg met haar Israëlische evenknie Yair Lapid in New York. (21/09/22)
Volledig scherm
De Britse premier Liz Truss tijdens overleg met haar Israëlische evenknie Yair Lapid in New York. (21/09/22) © Photo News

Britse premier overweegt ambassade in Israël naar Jeruzalem te verhuizen

De Britse premier Liz Truss overweegt de ambassade van haar land in Israël te verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem, schrijft The Guardian. Daarmee zou ze breken met gevestigd Brits buitenlandbeleid en in de voetsporen treden van voormalig VS-president Donald Trump.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.