Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © AFP

Britse premier optimistisch in eindejaarsspeech: “Het gaat ondanks omikron goede kant op”

De Britse premier Boris Johnson heeft ondanks het snel oplopende aantal coronabesmettingen in zijn land een positieve eindejaarsboodschap gegeven. Het Verenigd Koninkrijk staat er nu veel beter voor dan aan het eind van 2020, betoogde hij in een videoboodschap die is verspreid via Twitter.

5 reacties

 • Ludovic De Beuckeleer

  1 jaar geleden
  als je in je eigen leugens gelooft ben je bij de gelukkigen.
 • Peter Knaap

  1 jaar geleden
  Als ze dat al beginnen zeggen, gaat het niet lang duren
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  The Boris kan zeggen wat hij wil maar meer dan 60% van de Britten heeft al veel spijt van de brexit. En het percentage stijgt met de maand.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Wellicht gaat het hen in de toekomst inderdaad goed zonder de EU. Als ik zo zie hoe ze in Brussel met het geld blijven strooien en zichzelf goed betalen, dan ziet onze toekomst er waarschijnlijk minder optimistisch uit :-)
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Zonder de EU bewandelt UK tenminste weer hun eigen weg in de toekomst. Ook al is dat nu moeilijk. Wellicht gaat dat lidmaatschap ons nog een aardig centje kosten in de toekomst als ik zo zie hoe ze met geld strooien en zichzelf goed betalen :-)
 1. Drie Vlamingen getuigen vanuit Finland, het gelukkigste land ter wereld: “Genieten is hier belangrijker dan werken. Ik werk 6 uur per dag en verdien evenveel als een fulltimer in België”
  PREMIUM
  12

  Drie Vlamingen getuigen vanuit Finland, het gelukkig­ste land ter wereld: “Genieten is hier belangrij­ker dan werken. Ik werk 6 uur per dag en verdien evenveel als een fulltimer in België”

  Voor de zesde keer op rij op nummer één in het World Happiness Report: Finland. Wat kunnen wij in België - op een schrale zeventiende plaats in de lijst - leren van die geluksvogels? Drie Vlamingen uit het beloofde land aan het woord. “De voordeur sluiten hoeft niet. Hier breekt toch niemand in.”
 2. Geen bommen, maar bomen voor Boetsja: Gentse boomverzorger trekt naar Oekraïne om natuur te herstellen
  PREMIUM
  1

  Geen bommen, maar bomen voor Boetsja: Gentse boomverzor­ger trekt naar Oekraïne om natuur te herstellen

  De Gentse boomverzorger Paul Luttik (59) trekt begin april samen met zijn zoon Bas (36) naar Oekraïne om er duizend bomen te planten. “Een eerste, kleine stap in de heropbouw van het land”, zegt hij. “Maar vooral ook een symbolische actie van hoop en vertrouwen in de toekomst. Zo zullen we in Boetsja zestig bomen planten in een straat waar een jaar geleden evenveel inwoners door de Russen werden afgeslacht.”
 1. Feesten tijdens het nieuwe jaar in Engeland? Het wordt de Schotten sterk afgeraden

  Feesten tijdens het nieuwe jaar in Engeland? Het wordt de Schotten sterk afgeraden

  Net als de tijdelijke bijna volksverhuizing van Nederlandse dagjestoeristen naar Vlaanderen, lijkt er een stroom mensen van Wales en Schotland af te zakken naar Engeland voor de jaarwisseling. Engelse horecabedrijven, vooral pubs langs de grenzen met Schotland en Wales, zetten zich schrap voor zeker 100.000 extra klanten op oudejaarsavond, berichtten Britse media woensdag. De schotse regering raadt dat echter af.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.