Boris Johnson heeft zijn handen vol met Partygate, maar vindt ook de tijd om naar Oekraïne te reizen.
Volledig scherm
Boris Johnson heeft zijn handen vol met Partygate, maar vindt ook de tijd om naar Oekraïne te reizen. © AFP

Britse premier Johnson reist naar Oekraïne

Ondanks de Partygate-heisa zoekt de Britse premier Boris Johnson mee naar een oplossing voor de huidige Oekraïne-crisis. Dinsdag reist Johnson naar Oekraïne, onder meer voor een ontmoeting met president Volodimir Zelenski over de toenemende spanningen met Rusland. Dat meldt de regering in Londen.

 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Johnson reageert op kritisch rapport over feestjes in ambtswoning met vage belofte over hervormingen: “Ik zal het fiksen”
  Play

  Johnson reageert op kritisch rapport over feestjes in ambtswo­ning met vage belofte over hervormin­gen: “Ik zal het fiksen”

  Het rapport over de lockdownfeestjes van het Britse overheidspersoneel is overhandigd aan het kantoor van Boris Johnson. Topambtenaar Sue Gray kreeg van de Britse premier zelf de opdracht om onderzoek te doen naar potentiële overtredingen. In het rapport is Gray erg kritisch over de bijeenkomsten “die niet hadden mogen plaatsvinden”. Het kabinet van Johnson en Downing Street hebben op verschillende momenten “gefaald in hun leiderschap en oordeel”, klinkt het onder meer. Momenteel is in het Britse Lagerhuis een debat aan de gang over het rapport. Johnson belooft hervormingen door te voeren, maar spreekt niet van aftreden.