De Britse premier Boris Johnson (L) en de Amerikaanse president Joe Biden (R).
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson (L) en de Amerikaanse president Joe Biden (R). © AP

Britse premier Johnson noemt relatie met VS "onverwoestbaar”

Na zijn eerste persoonlijke ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden, heeft de Britse premier Boris Johnson de relatie met de Verenigde Staten als onverwoestbaar omschreven in een interview met de BBC. Het begrip speciale relatie wil hij natuurlijk vermijden.

4 reacties

 • Geert Landsman

  2 weken geleden
  Johnson heeft de UK in ellende gestort van ongekende omvang. Lees de Britse kranten. Ze zijn bezig een derde wereldland te worden.
 • jean pierre leemans

  2 weken geleden
  Beide landen leven al lang in een goede verstandhouding Daar verandert niets aan Wie ook de amerikaanse president is
 • Annie Broeckx

  2 weken geleden
  Biden zal wel doorhebben dat hij met een gek te maken heeft.
 • Gunter Verleyen

  2 weken geleden
  Natuurlijk, Boris ontkennen daar ben je straf, nu zijn er al bedrijven in de VK die de productie overplaatsen naar oost-europese EU lidstaten
 1. Veel onbegrip bij Europese Commissie nadat brexit-gesprekken met Britse regering opnieuw mislukken

  Veel onbegrip bij Europese Commissie nadat brexit-gesprekken met Britse regering opnieuw mislukken

  "We staan op een kruispunt in onze relaties met het Verenigd Koninkrijk. Het vertrouwen moet worden hersteld." Vicevoorzitter van de Europese Commissie Maros Sefcovic stak vanmiddag, na een ontmoeting met de Britse 'brexitminister' David Frost, niet onder stoelen of banken dat het water tussen Brussel en Londen erg diep geworden is. Hij begrijpt niet dat de regering van Boris Johnson geen akkoord wil sluiten dat meer dan driekwart van de gewraakte grenscontroles op producten van dierlijke en plantaardige oorsprong overbodig zou maken.
 2. Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol misbruik en geweld schiet ze hem neer, nu staat ze terecht voor moord
  FRANKRIJK
  23

  Stiefvader verwekt kinderen bij Valérie en stapt met haar in het huwelijk: na bijna 25 jaar vol misbruik en geweld schiet ze hem neer, nu staat ze terecht voor moord

  In het Franse Chalon-sur-Saône is maandag onder grote mediabelangstelling het assisenproces tegen Valérie Bacot (40) van start gegaan, de vrouw die op zeventienjarige leeftijd zwanger raakte nadat ze verkracht werd door haar stiefvader, met hem in het huwelijk moest treden en hem na bijna 25 jaar dagelijkse hel doodschoot. Ze riskeert voor de moord levenslang. Meer dan 550.000 Fransen hebben in een petitie gevraagd haar vrij te laten.
 1. Israël voert enkele coronamaatregelen opnieuw in vanwege Deltavariant

  Israël voert enkele coronamaat­re­ge­len opnieuw in vanwege Deltavari­ant

  Israël heeft verschillende coronamaatregelen, die eerder afgeschaft waren, opnieuw ingevoerd. Dat heeft alles te maken met een stijging van het aantal besmettingen, veroorzaakt door de Deltavariant, voorheen ook bekend als de Indiase variant. Zo moeten er aan grensovergangen, in ziekenhuizen en op de internationale luchthaven opnieuw mondmaskers gedragen worden. Het ministerie van Volksgezondheid laat woensdag weten dat de maatregelen meteen ingaan.