Volledig scherm
© AFP

Britse premier Boris Johnson vraagt verkiezingen op 12 december, brexit wordt uitgesteld

De Britse premier Boris Johnson wil dat er vervroegde parlementsverkiezingen komen op 12 december. Dat kondigde hij vandaag aan. Johnson vraagt dat het parlement hem maandag de kans geeft verkiezingen uit te schrijven. Hij heeft daarvoor een tweederdemeerderheid in het Lagerhuis  nodig en rekent erop dat de EU instemt met een uitstel van de brexit.  Labour-leider Jeremy Corbyn laat weten dat zijn partij zich zal onthouden van stemming en ook de andere oppositiepartijen geven aan dat ze niet akkoord gaan met het voorstel van Johnson.

47 reacties

 • Peter Van Cleemput

  1 jaar geleden
  Wanneer je een tweede referendum wil kan je niet anders dan volgende jaar een derde referendum organiseren natuurlijk. Ondertussen blijft de UK in Europa, wat uiteraard goed is voor ons, en wordt er door Europa niks gedaan aan de (terechte) grieven van de Brexiteers.
 • Johan LAUNDERS

  1 jaar geleden
  Zoals altijd gezegd... uiteindelijk zal dat op verkiezingen uitdraaien en halen de anti-Brexit fans het en blijft alles zoals het was: de UK bij Europa. Maar wie betaalt dat alles? wij natuurlijk. Laat dat eens betalen door de clowns die ons met deze kosten laten zitten
 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  De Britten maken er een spel van.Neen Jeremy corbyn en het parlement maken er een spel van.De EU zou het VK zo snel mogelijk uit de EU moeten kegelen.Want het volk heeft voor een brexit gekozen.De EU moet de brexiteers respecteren.Punt uit.
 • Victor Munster

  1 jaar geleden
  Dat krijg je dan als de helft van het parlement in de opositie zit. Die stemmen uit principe tegen alles waar een regering mee afkomt. Churchill zei het destijds; the opposition opposes.
 • Ronny Cuypers

  1 jaar geleden
  Heel deze poppenkast is gebaseerd op een referendum en de wil van het volk. Nu moeten de politici dan ook maar laten zien dat ze ballen hebben en het volk laten beslissen in een tweede referendum.
 1. General Electric sleept Siemens Energy voor de rechter wegens oneerlijke concurrentie

  General Electric sleept Siemens Energy voor de rechter wegens oneerlijke concurren­tie

  General Electric heeft donderdag bij de rechtbank van Virginia een klacht ingediend tegen zijn Duitse rivaal Siemens Energy. Volgens het Amerikaanse conglomeraat heeft Siemens Energy op illegale wijze lucratieve gasturbinecontracten in de wacht gesleept, onder meer door confidentiële informatie van General Electric te misbruiken. Volgens GE zou er sprake zijn van contracten ter waarde van "miljarden dollars".
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten