Brits premier Boris Johnson.
Volledig scherm
Brits premier Boris Johnson. © AP

Britse premier Boris Johnson stelt opheffen coronamaatregelen uit tot 19 juli

De Britse premier Boris Johnson stelt het opheffen van de coronamaatregelen in zijn land uit met een maand. Oorspronkelijk zou dat op 21 juni gebeuren, maar dat wordt nu 19 juli.

7 reacties

 • jonas van poucke

  2 maanden geleden
  zo zot als een achterdeur. Hun cijfers liggen het laagst in volledig Europa en ze zitten ver boven de groepsimuniteit.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Combinatie van 1/ te veel te snel versoepelen (vaccinaties werken pas optimaal na 3 weken) en 2/ effectief het gros van bevolking dat nu besmet is met de delta variant is te wijten aan 1 of geen enkele vaccinatie ...
 • Marlene De Smedt

  2 maanden geleden
  Ziet er niet goed uit in het VK ondanks hoge vaccinatiegraad. Versoepelingen worden teruggeschroefd omwille van oprukkende variant. Deze (te snelle?) versoepelingen zouden hun economie 4,7 miljard kunnen kosten. Men was misschien beter voorzichtiger geweest met versoepelingen die nu mogelijk meer gaan kosten dan indien men wat meer geduld had gehad. Dat zou ook wel eens hier het geval kunnen zijn als men niet oplet.
 • Kitty Durinck

  2 maanden geleden
  Deze keer heeft hij gelijk, wachten tot er meer volledig gevaccineerden zijn. 1 vaccin dosis houdt de delta variant niet tegen.
 • Jozef Vermeulen

  2 maanden geleden
  UK heeft gewoon 2 prikken, zoals elk land, behalve voor Johnson. UK gebruikt 4 vaccins, dezelfde als in België. Een minderheid van de inentingen gebeurt met AZ.