Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Britse pedofiel adviseerde ministerie over kinderopvang

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken liet zich voor hervormingen in de kinderopvang adviseren door een pedofiel. Peter Righton hielp de regering met het opstellen van een rapport in 1970. Enige tijd daarvoor was hij ontslagen als leraar, vanwege klachten over kindermisbruik, meldde de BBC vannacht.

 1. Zweden transporteert meer dan 2.000 Moderna-vaccins bij een te lage temperatuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  Zweden transpor­teert meer dan 2.000 Moderna-vac­cins bij een te lage tempera­tuur: “Ergste wat kan gebeuren is dat ze niet meer werken”

  In Zweden zijn 2.100 vaccins van Moderna bij een te lage temperatuur bewaard, waardoor ze mogelijk niet langer werken. Dat schrijven verschillende Zweedse media. Het liep fout tijdens een levering van het Moderna-vaccin waarbij de transportfirma de temperatuur had ingesteld op de aanbevolen temperatuur voor het vaccin van Pfizer/BioNTech. Die ligt echter een stuk lager dan de aanbevolen temperatuur van -40 graden voor het transport van het Moderna-vaccin.
 1. Twintig jaar cel voor vader die dochter verkrachtte en uitleende aan andere mannen
  DEURNE

  Twintig jaar cel voor vader die dochter verkracht­te en uitleende aan andere mannen

  Het hof van beroep in Antwerpen heeft een 43-jarige man uit Deurne veroordeeld tot twintig jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende tien jaar. Hij had zich niet alleen op gruwelijke wijze aan zijn eigen dochter vergrepen, maar had haar ook nog eens uitgeleend aan andere mannen. Het slachtoffertje was amper 8 jaar toen het misbruik begon. Vier medebeklaagden kregen celstraffen van vier tot vijftien jaar en een terbeschikkingstelling van vijf jaar.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"