Een gezondheidswerker aan het Royal London Hospital
Volledig scherm
Een gezondheidswerker aan het Royal London Hospital © AFP

“Britse patiënten sterven terwijl ze erg lang moeten wachten op ambulances”

Door de onophoudelijke toestroom van Covid-patiënten in het Verenigd Koninkrijk dreigt het gezondheidssysteem in te storten. Ook de ambulancedienst kan niet meer volgen, waardoor sommige patiënten erg lang moeten wachten en sterven. Dat meldt Sky News.

19 reacties

 • Arifiene De Laet

  1 maand geleden
  Dan vraag ik me af in weld Engeland dat is? We wonen niet zo gek ver van een universiteitsziekenhuis en ik ken redelijk wat mensen die daar werken. Zij geven aan dat het allemaal heel goed meevalt en dat het vorig jaar erger was. Oh wacht dat zal zijn omdat wij altijd in de strengste maatregelen gestoken werden en londen vrijuit ging. Je moet ze in londen tevreden houden he, kijk nu wat ervan komt.
 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  @Finis, de EU heeft hier totaal géén bevoegdheid voor. Net omdat nationale politici die "macht" niet willen afstaan. EU kan enkel zaken zoals gezamelijke aankoop organiseren (waar landen niet verplicht zijn om mee te doen) om de prijs te drukken of grotere hoeveelheden te bekomen.
 • Filiep Lapeire

  2 maanden geleden
  2021 ging beter worden!!! In ieder geval zekerlijk al een mooie start!!!
 • Geert Vaelen

  2 maanden geleden
  Als je ziet hoeveel mensen er nog steeds op de vlieghavens aanwezig zijn, weet je genoeg. Iedereen blijft maar reizen en varianten verspreiden. Sluit in godsnaam alle luchthavens en grenzen zodat elke variant lokaal blijft en uitsterft. Ze doen precies of ze doodgaan als ze hun reisje niet kunnen doen. We zitten in een wereldwijde pandemie en de meesten snappen niet eens wat quarantaine betekent.
 • marc de Volder

  2 maanden geleden
  Straf,er zijn nu verschillende vaccins en opeens zijn er varianten die nog besmettelijker zijn. Hebben die een telefoontje gekregen om nog stouter te zijn?
 1. Strengere regels op komst voor teruggekeerde reizigers: iedereen testen, ook wie minder dan 48 uur in het buitenland was?
  PREMIUM

  Strengere regels op komst voor terugge­keer­de reizigers: iedereen testen, ook wie minder dan 48 uur in het buitenland was?

  Het Overlegcomité zal normaal gezien al voor volgende week vrijdag samenkomen om zich te buigen over strengere regels voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Vanavond krijgt de regering daarover het advies van de experten. Het ziet ernaar uit dat zij zullen vragen om minstens elke reiziger te laten testen, ook als die minder dan 48 uur in het buitenland was.
 2. Amerikaanse Senaat keurt relanceplan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Gigantische stap voorwaarts”
  22

  Amerikaan­se Senaat keurt relance­plan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Giganti­sche stap voorwaarts”

  De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (1.595 miljard euro) dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen. Eén Republikeinse Senator was afwezig door een sterfgeval in de familie. Het werd een marathonzitting van 24 uur. De president heeft het over een “nieuwe gigantische stap voorwaarts richting de belofte dat er hulp op komst is”.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan