Leigh Daynes.
Volledig scherm
Leigh Daynes. © rv

"Britse overheid gebruikt patiëntgegevens om illegale migranten op te sporen"

De Britse overheid gebruikt al jaren persoonlijke patiëntengegevens van de openbare gezondheidsdienst NHS om illegale migranten op het spoor te komen. Dat meldt Dokters van de Wereld. De organisatie reageert verbolgen: "Wij zijn dokters, geen grensbewakers", zegt directeur Leigh Daynes.

 1. Nederlandse voedingsexpert: "Groenten en fruit zijn niet zo ongelooflijk gezond"

  Nederland­se voedingsex­pert: "Groenten en fruit zijn niet zo ongeloof­lijk gezond"

  Groenten en fruit zijn niet zo gezond als we denken. Dat schrijft de Nederlandse voedingsexpert Martijn Katan in zijn boek Voedingsmythes. Begrijp hem niet verkeerd, groenten bevatten tal van voedzame bestanddelen. Maar hij zegt vandaag in De Morgen dat we een brug te ver gaan wanneer we zeggen dat ze ziekten als diabetes type 2 kunnen genezen. Katans uitspraken oogsten heel wat bijval én kritiek bij zijn collega's.
 2. Winkel van Yves Saint Laurent in Cannes overvallen, dieven stelen 50.000 tot 100.000 euro aan kledingwaren
  Cannes

  Winkel van Yves Saint Laurent in Cannes overvallen, dieven stelen 50.000 tot 100.000 euro aan kledingwa­ren

  Een magazijn van het modemerk Yves Saint Laurent in de Zuid-Franse stad Cannes is in de nacht van 24 op 25 oktober overvallen. De dieven gingen aan de haal met kledingstukken, leerwaren en schoenen van het luxemerk met een geschatte waarde van samen 50.000 tot 100.000 euro. Volgens Isabelle Pasquier, de voorzitter van de winkels in de regio, is het de eerste keer dat er in het magazijn is ingebroken.