Liz Truss, kersverse premier van Groot-Brittannië.
Volledig scherm
Liz Truss, kersverse premier van Groot-Brittannië. © Getty Images

Britse oppositie bekritiseert nieuwe premier Truss

Vooraanstaande politici van de Britse oppositie hebben kritiek geuit op de kersverse premier Liz Truss. Zo zei Hoofd van de Labour Party, Keir Starmer, dat Truss het meer heeft over een verlaging van de vennootschapsbelasting en niet over steunmaatregelen aan Britse gezinnen. “Het toont niet alleen aan dat ze afstandelijk is, maar ook dat ze niet aan de kant van de werkende mensen staat.”

4 reacties

 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  Gewoon toekijken, het wordt hilarisch - maar wel niet voor de Britten.
 • Ives Ameel

  3 maanden geleden
  Net of dat iets gaat uitmaken voor de Britten, rijken gaan rijk blijven en armen arm.
 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  Ze is veel extremer en nog wat gekker dan Boris. Na al Truss haar weldaden wordt het minstens 10jaar puin ruimen.
 • Serge Aernoudt

  3 maanden geleden
  Ja, kritiek geven is gemakkelijk, zelfs een zot kan dat.
 1. Weduwe van Russische topkolonel schrijft boze brief aan Poetin: “Mijn man executeerde zichzelf door druk van mislukte mobilisatie”

  Weduwe van Russische topkolonel schrijft boze brief aan Poetin: “Mijn man executeer­de zichzelf door druk van mislukte mobilisa­tie”

  De weduwe van Vadim Boyko (44), de Russische topkolonel die eerder deze maand dood werd teruggevonden in zijn kantoor, heeft een open brief geschreven aan de Russische president Vladimir Poetin. Volgens de weduwe was haar echtgenoot onterecht de “zondebok” voor de vele problemen rond de chaotische mobilisatie van Poetin. “Hij werd verantwoordelijk gesteld voor de mislukte rekruteringen en zou daarvoor meer dan 100 miljoen roebel aan schulden moeten betalen. Dat was voor hem de druppel”, schrijft ze onder meer.