Sayeeda Warsi is de eerste moslimminister van Groot-Brittannië.
Volledig scherm
Sayeeda Warsi is de eerste moslimminister van Groot-Brittannië. © AFP

Britse moslimminister pleit voor bescherming christelijke minderheden

De hoogstgeplaatste moslim in de Britse regering roept westerse regeringen op meer te doen om wereldwijd christelijke minderheden te beschermen, in het bijzonder in Syrië waar christenen als outsiders worden gezien.

 1. Amerikaanse supermarkt stopt verkoop pokémonkaarten na te grote hype: "We doen dit uit veiligheid voor onze klanten en personeel”
  2

  Amerikaan­se supermarkt stopt verkoop pokémon­kaar­ten na te grote hype: "We doen dit uit veiligheid voor onze klanten en personeel”

  Pokémonkaarten zijn wereldwijd opnieuw razend populair. Om de meest zeldzame kinderkaarten te verzamelen, halen volwassen alles uit de kast. In Japan klom een man via een touw naar beneden om kaarten te stelen en in Amerika scheuren klanten cornflakesdozen open om de kaarten te bemachtigen. Omdat het er zo uit de hand loopt, haalt de Amerikaanse supermarktketen Target vanaf vrijdag de kaarten zelfs tijdelijk uit de rekken “wegens veiligheidsredenen”.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas