Vrachtwagens in de haven van Dover.
Volledig scherm
Vrachtwagens in de haven van Dover. © REUTERS

Britse minister waarschuwt: terugval in goederenverkeer tussen Calais en Dover indien geen handelsakkoord met EU

Als de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk er niet in slagen een nieuw handelsakkoord te sluiten, dreigen er aan de Britse zijde flinke verkeersopstoppingen te ontstaan bij de grens. Daarvoor waarschuwt minister van kabinetszaken Michael Gove in een uitgelekte brief die persbureau Bloomberg kon inkijken.

5 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Toen is toen, en dat komt niet meer terug ! Nu, een compleet andere situatie. Het zal administratief en op logistiek vlak een titanenwerk zijn waar veel geld en tijd in zal kruipen.
 • Francine Vanderstraeten

  1 jaar geleden
  Wie is er hier een Eiland : GB of EU vasteland, redeneer dan eens?
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Die files en grenscontroles bestonden er vroeger ook en alles ging prima - we deden heel goed zaken met de UK. Het creëerde zelfs nog veel werkgelegenheid bij douane en invoeradministratie. Het grote probleem zal zijn dat er heel veel asielzoekers zullen proberen in vrachtwagens te geraken terwijl die daar allemaal staan te wachten. Het zal wel een tijdje aanpassing vragen maar de Britten zullen er veel beter uitkomen door het geldverslindende EU te verlaten, wat de doemdenkers ook mogen preken.
 • heinz wolf

  1 jaar geleden
  In principe volgt B. Johnson het zelfde patroon als zijn "vriend" Trump. Dreigen, doomscenario's voorspellen die nog hand nog voet hebben en de Britten valselijk wijs maken hoe sterk het VK is. Wij zullen het ook voelen maar de Britten zal het economisch veel harder treffen.
 • luc verriest

  1 jaar geleden
  Een no-deal Brexit wordt een bloedbad, zeker in de Vlaamse regionen, maar heel zeker nog veel erger in Groot-Brittannië.
 1. Oekraïense president vreest voor staatsgreep door Rusland

  Oekraïense president vreest voor staats­greep door Rusland

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Rusland beschuldigd van het plannen van een staatsgreep in zijn land. “Ik heb informatie gekregen dat op 1 december een staatsgreep in ons land zal plaatsvinden”, zei Zelensky vrijdag aan journalisten in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het Kremlin wees de beweringen van Zelensky meteen van de hand. “Rusland heeft geen plannen om daaraan deel te nemen en houdt zich nooit met zulke aangelegenheden bezig”, stelde Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov.
 2. Heel Groot-Brittannië wordt stilgelegd en iedereen mag meteen naar huis om te rouwen: dit zal er gebeuren wanneer koningin Elizabeth II haar laatste adem uitblaast
  PREMIUM
  Royalty

  Heel Groot-Brittannië wordt stilgelegd en iedereen mag meteen naar huis om te rouwen: dit zal er gebeuren wanneer koningin Elizabeth II haar laatste adem uitblaast

  De Britse koningin is 94 jaar dus vermoedelijk is die dag niet zo heel ver meer af. Buckingham Palace is echter uitstekend voorbereid op het einde van haar leven en heerschappij. Al sinds de jaren zestig houdt het Britse paleis rekening met het einde van hun Queen; de protocollen voor haar overlijden liggen al sinds die tijd vast. Het top secret plan, van hoe de dag van de dood van de koningin zal verlopen, is uitgelekt. ‘Operatie London Bridge’ heet het.
 1. “Coronamedicijn Merck is doeltreffend, maar niet aangeraden voor zwangere personen”

  “Coroname­di­cijn Merck is doeltref­fend, maar niet aangeraden voor zwangere personen”

  Het coronamedicijn dat ontwikkeld werd door het farmabedrijf Merck, is doeltreffend bij de behandeling van het coronavirus, stelt de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond Food and Drug Administration (FDA) vrijdag in een voorlopig rapport. Maar de FDA raadt het gebruik van de coronapil niet aan bij zwangere personen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zette een week eerder al versneld het licht op groen voor het gebruik van molnupiravir, dat onder de naam Lagevrio verdeeld zal worden.