Vrachtwagens in de haven van Dover.
Volledig scherm
Vrachtwagens in de haven van Dover. © REUTERS

Britse minister waarschuwt: terugval in goederenverkeer tussen Calais en Dover indien geen handelsakkoord met EU

Als de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk er niet in slagen een nieuw handelsakkoord te sluiten, dreigen er aan de Britse zijde flinke verkeersopstoppingen te ontstaan bij de grens. Daarvoor waarschuwt minister van kabinetszaken Michael Gove in een uitgelekte brief die persbureau Bloomberg kon inkijken.

5 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Toen is toen, en dat komt niet meer terug ! Nu, een compleet andere situatie. Het zal administratief en op logistiek vlak een titanenwerk zijn waar veel geld en tijd in zal kruipen.
 • Francine Vanderstraeten

  1 jaar geleden
  Wie is er hier een Eiland : GB of EU vasteland, redeneer dan eens?
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Die files en grenscontroles bestonden er vroeger ook en alles ging prima - we deden heel goed zaken met de UK. Het creëerde zelfs nog veel werkgelegenheid bij douane en invoeradministratie. Het grote probleem zal zijn dat er heel veel asielzoekers zullen proberen in vrachtwagens te geraken terwijl die daar allemaal staan te wachten. Het zal wel een tijdje aanpassing vragen maar de Britten zullen er veel beter uitkomen door het geldverslindende EU te verlaten, wat de doemdenkers ook mogen preken.
 • heinz wolf

  1 jaar geleden
  In principe volgt B. Johnson het zelfde patroon als zijn "vriend" Trump. Dreigen, doomscenario's voorspellen die nog hand nog voet hebben en de Britten valselijk wijs maken hoe sterk het VK is. Wij zullen het ook voelen maar de Britten zal het economisch veel harder treffen.
 • luc verriest

  1 jaar geleden
  Een no-deal Brexit wordt een bloedbad, zeker in de Vlaamse regionen, maar heel zeker nog veel erger in Groot-Brittannië.
 1. IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond
  Play
  1

  IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond

  Verhuizen is op zichzelf al een stresserend gebeuren. Laat staan dat je ook het huis zelf doodleuk verhuist én dat nog eens over het water ook. Toch is dat exact wat Daniele Penney en haar man Kirk hebben gedaan. En het waren de afgebeten nagels meer dan waard. Nu staat het ultieme droomhuis van de Canadese op het plekje van haar dromen in plaats van dat het gesloopt wordt. En wat een uitzicht!
 2. Heel Groot-Brittannië wordt stilgelegd en iedereen mag meteen naar huis om te rouwen: dit zal er gebeuren wanneer koningin Elizabeth II haar laatste adem uitblaast
  PREMIUM
  Royalty

  Heel Groot-Brittannië wordt stilgelegd en iedereen mag meteen naar huis om te rouwen: dit zal er gebeuren wanneer koningin Elizabeth II haar laatste adem uitblaast

  De Britse koningin is 94 jaar dus vermoedelijk is die dag niet zo heel ver meer af. Buckingham Palace is echter uitstekend voorbereid op het einde van haar leven en heerschappij. Al sinds de jaren zestig houdt het Britse paleis rekening met het einde van hun Queen; de protocollen voor haar overlijden liggen al sinds die tijd vast. Het top secret plan, van hoe de dag van de dood van de koningin zal verlopen, is uitgelekt. ‘Operatie London Bridge’ heet het.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.