Vrachtwagens in de haven van Dover.
Volledig scherm
Vrachtwagens in de haven van Dover. © REUTERS

Britse minister waarschuwt: terugval in goederenverkeer tussen Calais en Dover indien geen handelsakkoord met EU

Als de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk er niet in slagen een nieuw handelsakkoord te sluiten, dreigen er aan de Britse zijde flinke verkeersopstoppingen te ontstaan bij de grens. Daarvoor waarschuwt minister van kabinetszaken Michael Gove in een uitgelekte brief die persbureau Bloomberg kon inkijken.

5 reacties

 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Toen is toen, en dat komt niet meer terug ! Nu, een compleet andere situatie. Het zal administratief en op logistiek vlak een titanenwerk zijn waar veel geld en tijd in zal kruipen.
 • Francine Vanderstraeten

  1 jaar geleden
  Wie is er hier een Eiland : GB of EU vasteland, redeneer dan eens?
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Die files en grenscontroles bestonden er vroeger ook en alles ging prima - we deden heel goed zaken met de UK. Het creëerde zelfs nog veel werkgelegenheid bij douane en invoeradministratie. Het grote probleem zal zijn dat er heel veel asielzoekers zullen proberen in vrachtwagens te geraken terwijl die daar allemaal staan te wachten. Het zal wel een tijdje aanpassing vragen maar de Britten zullen er veel beter uitkomen door het geldverslindende EU te verlaten, wat de doemdenkers ook mogen preken.
 • heinz wolf

  1 jaar geleden
  In principe volgt B. Johnson het zelfde patroon als zijn "vriend" Trump. Dreigen, doomscenario's voorspellen die nog hand nog voet hebben en de Britten valselijk wijs maken hoe sterk het VK is. Wij zullen het ook voelen maar de Britten zal het economisch veel harder treffen.
 • luc verriest

  1 jaar geleden
  Een no-deal Brexit wordt een bloedbad, zeker in de Vlaamse regionen, maar heel zeker nog veel erger in Groot-Brittannië.