via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Britse minister spreekt dreigende taal: “China zal lastige vragen moeten beantwoorden over virusuitbraak”

China zal zwaar op de rooster worden gelegd over hoe de uitbraak van Covid-19 is gebeurd en of die voorkomen had kunnen worden. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab gezegd op een persconferentie.

44 reacties

 • Steven-Acuna Snijjckers

  2 jaar geleden
  Het is toch normaal als je een flater begaat (met opwet of zonder) dat je ervoor uitkomt en ook de rekening voorgeschoteld krijgt. De CCP heeft wel met opzet de zaak ongergerapporteerd, net als de WHO organizatie..ze moeten dus wel beide schuld bekennen en compenseren voor de chaos aangericht.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Ik zou beginnen met in ieder land beslag te laten leggen op alle Chinese eigendommen, tot bewezen is waar dat coronavirus vandaan komt en hoeveel er gelogen is door China en wat de gevolgen zijn van die leugens. Dan nog zal China er als winnaar uitkomen.
 • Alfons Vanacker

  2 jaar geleden
  @Jozef Mues, kan je mij eens 5 Chinese producten noemen dat je hebt. Mogelijks heb je er geen enkel thuis. Made is China is een luchtbel, is verzameld in China.
 • vanzeir guy

  2 jaar geleden
  En denken jullie echt dat de Chinezen daar van gaan wakker liggen in deze fake wereld
 • Erik Bervoets

  2 jaar geleden
  China pijn doen, het zal eerder andersom zijn. China bezit 95 procent van de zeldzame aarden(grondstoffen die we nodig hebben om hier batterijen en dergelijke te maken) ze hebben in Afrika heel veel grondstoffenbedrijven opgekocht. Zij bepalen wie wat ter wereld krijgt en we kunnen er niets aan doen.
 1. Profbokser deelt indrukwekkende video van dochtertje: Talaya (7) verliest schoen bij start 200 meter spurt, maar geeft niet op

  Profbokser deelt indrukwek­ken­de video van dochtertje: Talaya (7) verliest schoen bij start 200 meter spurt, maar geeft niet op

  Haar papa is een profbokser die na 38 kampen nog altijd ongeslagen is, maar de zevenjarige Talaya Crawford is duidelijk zelf ook een talentje. Het meisje verloor vorige zaterdag al bij de start van een loopwedstrijd haar schoen, maar van opgeven wilde ze totaal niet weten. Terecht, zo bleek. De trotse vader, Terence ‘Bud’ Crawford, postte op Instagram een video van de indrukwekkende prestatie van zijn dochtertje.
 2. Amerikaanse diplomaten waarschuwden twee jaar geleden voor riskant onderzoek op vleermuizen in lab in Wuhan

  Amerikaan­se diplomaten waarschuw­den twee jaar geleden voor riskant onderzoek op vleermui­zen in lab in Wuhan

  De Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post heeft de hand gelegd op documenten die aantonen dat de Amerikaanse regering zich jaren geleden zorgen maakte over de veiligheid in een lab in de Chinese stad Wuhan, waar het coronavirus als eerste uitbrak. Ze vreesde dat er mogelijk ooit een van de experimenten - onder meer rond coronavirussen bij vleermuizen – uit de hand zou lopen en dat een gevaarlijk virus zich dan over de hele wereld zou verspreiden.
 3. LIVE. Eerste soldaten geëvacueerd uit Azovstalfabriek in Marioepol
  Play

  LIVE. Eerste soldaten geëvacu­eerd uit Azovstalfa­briek in Marioepol

  Na een wekenlange blokkade hebben meer dan 260 Oekraïense soldaten de Azovstalfabriek verlaten, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in de strategische belangrijke havenstad Marioepol. Ze worden naar door Rusland bezet gebied gebracht. Via een gevangenenruil kunnen ze later terugkeren. Volgens de Oekraïense viceminister van Defensie Ganna Malyar, gaat het om 53 gewonden en 211 andere soldaten. De gewonden zouden naar Novoazovsk overgebracht zijn om daar behandeld te worden. De andere soldaten gingen naar Olenivka. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.