De Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng is nog geen maand aan de slag.
Volledig scherm
De Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng is nog geen maand aan de slag. © AFP

Britse minister smalend omgedoopt tot ‘Kamikwasi’ vanwege zijn beleid

De nieuwe Britse minister van Financiën is nog geen maand aan de slag, en hij wordt al ‘Kamikwasi’ genoemd in plaats Kwasi Kwarteng, zoals hij echt heet. Die smalende bijnaam heeft hij te danken aan een roekeloze belastingverlaging die alleen de rijken ten goede zou komen.

10 reacties

 • paul vdkerckhove

  6 maanden geleden
  werkende mensen willen heimelijk ook kapitalisten zijn ,daarom kiezen ze leiders die hen dat voorspiegelen . De illussie is de leiddraad geworden . dat gaat van de grote interntionale politiek tot de plaatselijke regio's
 • johan de bruin

  6 maanden geleden
  Het lijkt alsof iedere minister en iedere politieker alles extra doet om ons de gewone harde werker kapot te maken. Al die grote bedrijven die miljarden per jaar verdienen betalen door achterpoorten en truckjes gewoon minder % belasting als ons. Wat moeten we straks doen als we ons werk kwijt geraken omdat onze bazen kleine zelfstandige net als ons de energie niet meer kunnen betalen? We gaan allemaal kapot.
 • willy zachel

  6 maanden geleden
  Ik denk dat die niet lang gaat meegaan want aan de keuze van haar medewerkers te zien denkt zij waarschijnlijk dat zij het warm water heeft uitgevonden ! Niet dus !
 • Jos Brems

  6 maanden geleden
  Jammer dat "Liz" van de serie Schone Schijn onlangs overleden is, dat zou een betere premier zijn dan Liz Truss.
 • Bruno Verhofstede

  6 maanden geleden
  Het is niet omdat Liz Truss zichzelf graag vergelijkt met Margareth Thatcher, dat ze ook op haar gelijkt. Integendeel, het lijkt eerder om een bezoedeling van het historische erfgoed van Thatcher te gaan. Die Kwasi Kwarteng bezit bovendien volgens mij de intelligentie die hij uitstraalt.