Suella Braverman, de nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken.
Volledig scherm
Suella Braverman, de nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken. © Getty Images

Britse minister kondigt harde migratiekoers aan: “Wie illegaal binnenkomt, wordt teruggestuurd of moet naar Rwanda”

De nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman heeft op de partijdag van de conservatieve partij een harde koers in het migratiebeleid aangekondigd. Iedereen die illegaal het land binnenkomt, wordt teruggestuurd of moet naar Rwanda, verklaarde Braverman dinsdag in Birmingham.

30 reacties

 • Jan Vandaele

  2 maanden geleden
  Plaats de landen van waar de asielzoekers komen op hun plaats door te zeggen dat zij zullen moeten instaan voor de financiën van hun burgers en het zal direct verminderen .Dit moet wel op Europees vlak zowel economisch of op wettelijk vlak in wetten moeten omgezet worden .
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Een typische Engelse oplossing. Voor 1784 stuurden de Engelsen arme criminele mensen naar de 13 kolonies in Noord-Amerika. Een brood stelen was de doodstraf omgezet in dwangarbeid aldaar. Na 1784 stuurden ze ze naar Australië. Aangepast aan 2022: naar Ruanda waar de levensomstandigheden hoe zullen zijn ? Ik zou er maar niet te fier over zijn. Migratie moet goed beheerd worden en dat hebben ze compleet verwaarloosd door pure incompetentie. Idem voor de E.U.
 • Danny De paepe

  2 maanden geleden
  Kwestie asielzoekers. Als dit niet stopt, verzuipt alles. Kunnen we de thuislanden niet beter makem, zodat vluchten niet hoeft? Kwestie betogers. Crapuleus gedrag moet aangepakt worden. Maar een eigen mening, moet kunnen.
 • maud hallett

  2 maanden geleden
  goede beslissing
 • Dirk Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Dit is het voordeel van uit de Europese unie te stappen. Je hebt terug de mogelijkheid om zelf beslissingen te nemen in je eigen land.
 1. Europees Mensenrechtenhof houdt op nippertje uitwijzing van migranten vanuit VK naar Rwanda tegen
  Update

  Europees Mensenrech­ten­hof houdt op nippertje uitwijzing van migranten vanuit VK naar Rwanda tegen

  De eerste vlucht die migranten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Rwanda moest voeren, is afgeschaft. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Alle migranten werden van het vliegtuig gehaald en het vliegtuig vertrekt niet zoals voorzien, bevestigen bronnen binnen de Britse regering aan persagentschap PA. Vluchtelingenorganisatie Care4Calais meldde op Twitter ook dat “het laatste ticket geannuleerd is. Niemand vertrekt naar Rwanda”.