REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Britse media erg kritisch over nieuw uitstel: “Op weg naar vernederende Halloween-brexit”

De beslissing om de deadline voor de brexit te verschuiven naar 31 oktober, valt niet in goede aarde bij de Britse media. Verschillende kranten spreken donderdag over een "vernedering", of lanceren de nieuwe term "Halloween-brexit".

33 reacties

 • Willy Godu

  3 jaar geleden
  Het is weeral eens beslist om geen beslissing te nemen. En dat terwijl de BREXIT al achter de rug zou zijn geweest indien onze Europese "lijders" echte LEIDERS waren.
 • Jean Pollet

  3 jaar geleden
  zo worden wij " geleid " als een hondje door onze "sterke " EU. " Leiders " zonder ruggengraat ? Afspraken ? denken alleen aan hun job ( geld )
 • Ludo Reyniers

  3 jaar geleden
  Hoe kan ik anti EU stemmen?
 • Rudy Meert

  3 jaar geleden
  Wij hebben de Britten niet gestraft, daar hebben ze zelf voor gezorgd. Bangmakerij, valse beloften en misinformatie op de rekening van populisten heeft de Britse regering de das omgedaan. Ze hebben twee jaren onderhandeld, telkens met veel vertoon laten weten wat zij niet willen, wat zij wel willen is mij een raadsel.
 • Prop Vers

  3 jaar geleden
  Aweljaah,...doe er nog een half jaar bij..!! Wie gijzelt wie eigenlijk ...? Kan deze irritante schertsvertoning nu eindelijk eens ophouden.?
 1. Ook na zes rondes nog geen winnaar in Italiaanse presidentsverkiezingen: Salvini gaat op zoek naar “slimme vrouwelijke president”

  Ook na zes rondes nog geen winnaar in Italiaanse presidents­ver­kie­zin­gen: Salvini gaat op zoek naar “slimme vrouwelij­ke president”

  De pogingen om een nieuwe president van Italië aan te duiden, hebben vrijdag geen witte rook opgeleverd. Nadat geen enkele kandidaat tijdens de vijfde stemronde een meerderheid had gekregen, mislukte de zesde stemronde zelfs nog voor die begonnen was. De zoektocht naar een nieuw staatshoofd wordt zaterdag voortgezet. Matteo Salvini, leider van de rechtse Lega, wil dat een vrouw de volgende Italiaanse president wordt.
 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. EU-leiders geven May uitstel tot 31 oktober

  EU-lei­ders geven May uitstel tot 31 oktober

  Op de Europese top hebben de Europese leiders de Britse premier Theresa May nieuw uitstel gegeven voor de brexit. May krijgt tot 31 oktober de tijd om haar scheidingsdeal met de EU door het Britse parlement te loodsen. De EU27 zal in juni de voortgang analyseren en een tussentijdse stand van zaken opmaken. Dat meldt Europese Commissievoorzitter Donald Tusk, die het VK opriep de extra tijd “niet te verspillen”. May heeft het voorstel aanvaard.