Toediening van het vaccin in het Croydon University Hospital in Londen
Volledig scherm
Toediening van het vaccin in het Croydon University Hospital in Londen © Photo News

Britse leger staat klaar om te helpen bij vaccinatie

Het Britse leger staat klaar om bij te springen bij de vaccinatie tegen corona. Minister van Defensie Ben Wallace zei donderdag dat militairen dagelijks zeker 100.000 doses kunnen toedienen. Zo kunnen tot het voorjaar miljoenen mensen gevaccineerd worden.

6 reacties

 • Kris Leynen

  3 weken geleden
  Alle landen krijgen dit geregeld. In de zandbak van Israël enten ze een miljoen mensen per week in. Hier is een ziekenhuis op elke 30 km. Dat lukt niet. Op 6 weken kunnen we hier groepsimmuniteit krijgen indien men de vaccins op tijd had besteld en de inenting vlot zou verlopen. Is dit dan geen schuldig verzuim van de overheid. Mag er gesteld worden dat alle besmettingen en doden vanaf maart aan het adres van de overheid kan toegeschreven worden. Waarom is de media hier niet kritisch op
 • Dietrich Van Helder

  3 weken geleden
  Af en toe hoor je hier iets over het leger dat ergens bijspringt. Maar dat is meer uitzondering dan regel. Begrijp totaal niet waarom het leger niet massaal kan ingezet worden in de strijd tegen Covid.
 • Marc Van Hout

  3 weken geleden
  Misschien een idee voor België, hebben we tenminste een voorsprong op wat misschien ook op ons afkomt... Maar ja, we zullen wel weer '' voorbereid'' zijn zeker zoals in het begin van de pandemie..
 • nicole desseyn

  3 weken geleden
  Dat kunnen ze hier toch ook?
 • stefan crama

  3 weken geleden
  Hopelijk nemen ze bij ons daar een voorbeeld aan.
 1. Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettingen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

  Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettin­gen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

  Terwijl bij ons de uitrol van de vaccinaties nog op toerental moet komen, kreeg de Britse Margaret Keenan (90) dinsdag al haar tweede dosis van het Pfizer-vaccin toegediend. Maar nu sturen de gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk de strategie bij. De tweede dosis van het vaccin zal nu later worden gegeven dan oorspronkelijk gepland zodat meer mensen sneller de eerste dosis kunnen krijgen. Doel: vlugger groepsimmuniteit bekomen. Ook in ons land werd dit al door experts geopperd.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"