Belgische Prinses Elisabeth en Britse koningin Elizabeth II.
Volledig scherm
Belgische Prinses Elisabeth en Britse koningin Elizabeth II. © Belga (L) ANP / EPA (R)

Britse koningshuis maakt een fout in filmpje en verwart prinses Elisabeth met Queen Elizabeth

In een Twitterfilmpje over het 70-jarig jubileum van de Britse koningin Elizabeth II heeft het Britse koningshuis een foutje begaan. Zo werd het Belgische onderzoeksinstituut in Antarctica, dat vernoemd is naar onze prinses Elisabeth, vermeld als een locatie die vernoemd zou zijn naar de Britse koningin. 

 1. “Verschillende meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergeschoten”
  Update

  “Verschil­len­de meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergescho­ten”

  De Russische autoriteiten hebben melding gemaakt van bombardementen nabij de Krimbrug in de stad Kertsj. Dat schrijft het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’ donderdagavond. “Op dit moment gaan de luchtverdedigingssystemen in Kertsj af. De stad en de brug zijn niet in gevaar”, liet de Russische adviseur Oleg Kryuchkov weten via Telegram. Ook de persdienst van de lokale regering sprak volgens ‘TASS’ over “gedonder” in de regio.
 2. Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  Proces tegen financier van de Rwandese genocide gaat eind september van start

  De Rwandees Félicien Kabuga, die bekendstaat als een van de vermoedelijke financiers van de genocide van 1994, zal vanaf 29 september terechtstaan in het Nederlandse Den Haag. Hij zal er zich moeten verantwoorden voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Dat heeft Iain Bonomy, rechter bij het Internationaal Restmechanisme voor Straftribunalen, donderdag gezegd. De internationale rechtbank rondt het werk van onder meer het Rwandatribunaal dan af.