Britse koningin spreekt wereldleiders toe op klimaattop: “Het is tijd voor actie”

De Britse koningin Elizabeth II hoopt dat de internationale klimaatconferentie (COP26) in het Schotse Glasgow een belangrijk moment zal blijken te zijn in de geschiedenis. Dat heeft ze verklaard in een boodschap die maandag is vrijgegeven en die enkele dagen geleden is opgenomen in Windsor Castle. “De komende dagen heeft de wereld de kans om een veiligere en stabielere toekomst te creëren voor onze mensen en de planeet waarvan wij afhankelijk zijn”, aldus de queen. “Het is tijd voor actie.”

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. ONZE OPINIE. We willen het klimaat redden, maar je kan in dit land amper je fiets meenemen op de trein
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. We willen het klimaat redden, maar je kan in dit land amper je fiets meenemen op de trein

  Voor de folklore mag ook België aanschuiven op de klimaattop die dit weekend in Glasgow van start is gegaan. Uiteraard konden we er niet helemaal ontbreken. Maar je vraagt je wel af of op zijn minst een deel van de ministers en tientallen beleidsmedewerkers hun tijd niet beter kunnen besteden. We debatteren mee over een wereldwijde stop op steenkoolcentrales, en pochen met onze plannen voor windmolens op zee, maar je kan in dit land nauwelijks je fiets meenemen op de trein. Misschien moeten we eens beginnen met de basics.