Een meisje wordt gevaccineerd met een coronavaccin.
Volledig scherm
Een meisje wordt gevaccineerd met een coronavaccin. © AFP

Britse kinderen vanaf 12 jaar kunnen coronavaccin laten zetten

Ook Britse kinderen van 12 tot en met 15 jaar worden uitgenodigd voor een coronavaccin. De regering in Londen neemt een unanieme aanbeveling over van medische adviseurs die stellen dat zo'n vaccinatie verstoring van het onderwijs kan helpen voorkomen.

 1. Zorgwerkster Eveline (36) is allergisch voor álle coronavaccins: “Straks raak ik vrijheid volledig kwijt met die coronapas”
  PREMIUM
  Tielt

  Zorgwerk­ster Eveline (36) is allergisch voor álle coronavac­cins: “Straks raak ik vrijheid volledig kwijt met die coronapas”

  Als de coronapas overal uitgerold wordt in ons land, dan dreigen sommigen uit de boot te vallen. Eveline Van de Ginste (36) maakt zich zorgen, want ze is niet gevaccineerd. Niet omdat ze niet wil, maar omdat het eenvoudigweg niet mag van de dokter. Een test bij een immunoloog wees uit dat ze erg allergisch is voor alle coronavaccins. “Als de pas er komt en ik wil op vrijdag iets gaan drinken na het werk, dan moet ik me elke woensdag laten testen. Dat is toch geen leven?”
 1. Lang leve de vrijheid, maar in ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en winkels gelden nog steeds andere wetten: waarom is dat?
  PREMIUM

  Lang leve de vrijheid, maar in ziekenhui­zen, woonzorg­cen­tra, scholen en winkels gelden nog steeds andere wetten: waarom is dat?

  Een bruiloft zonder coronaregels. Met duizenden samen dansen en zingen zonder mondmasker. En toch mag er in veel zorginstellingen maar één vaste bezoeker één uurtje per dag naar binnen. En toch zien ze in scholen ouders voorlopig liever niet. Hoe komt dat toch? “We begrijpen dat dit voor frustratie zorgt, maar zeker in de ziekenhuizen is het nog lang niet zoals vroeger.”