AFP
Volledig scherm
© AFP

Britse journalist verdwenen in uithoek van Braziliaans Amazonewoud: “Elke seconde kan het verschil maken tussen leven en dood”

Dom Phillips, een Britse journalist die onder meer voor The Guardian, The New York Times en Washington Post schrijft, is sinds zondag vermist. Hij bevond zich op dat moment in een uithoek van het Braziliaanse Amazonegebied. “Elke seconde kan het verschil maken tussen leven en dood”, vreest zijn vrouw Allesandro Sampaio.

 1. Nooit gezien in België: 1 miljoen beloofd voor gouden tip in verdwijningszaak. Wie weet waar Tanja Groen is?
  Play

  Nooit gezien in België: 1 miljoen beloofd voor gouden tip in verdwij­nings­zaak. Wie weet waar Tanja Groen is?

  Eén miljoen euro. Nooit eerder werd in ons land zo’n grote beloning uitgereikt in een verdwijningszaak, maar vandaag ligt het bedrag klaar voor wie de gouden tip heeft die de mysterieuze verdwijning van Tanja Groen kan ophelderen. Het meisje van 18 verdween in 1993 na een fuif in Maastricht, en is sindsdien spoorloos. Misdaadjournalist Peter R. de Vries bracht het miljoen met een crowdfunding bij elkaar, maar werd vermoord nog voor hij ermee aan de slag kon. Zijn dochter Kelly vroeg VTM-journalist Faroek Özgünes de zoektocht verder te zetten in ons land.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.