De twee Russische Bear bommenwerpers werden door Tyhoon-gevechtsvliegtuigen van de RAF weggeleid.
Volledig scherm
De twee Russische Bear bommenwerpers werden door Tyhoon-gevechtsvliegtuigen van de RAF weggeleid. © wikimedia

Britse jets onderscheppen Russische bommenwerpers voor Britse kust

RuslandGisteren zette de Britse luchtmacht Typhoon gevechtsvliegtuigen in om twee Russische Bear bommenwerpers voor de kust van Cornwall te onderscheppen. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie vandaag bekendgemaakt. De Russische  bommenwerpers werden geëscorteerd uit het gebied, maar hebben het Britse soevereine luchtruim niet geschonden.

 1. Westen reageert verontwaardigd op val Debaltseve
  Crisis Oekraïne

  Westen reageert verontwaar­digd op val Debaltseve

  De inname door pro-Russische rebellen van de plaats Debaltseve in het oosten van Oekraïne wordt internationaal beschouwd als schending van het staakt-het-vuren en het akkoord van Minsk. Duitsland, Groot-Brittannië, de NAVO en de Europese Unie leveren felle kritiek op de gebeurtenissen in de strategisch belangrijke plaats. De vier leiders die vorige week een akkoord over de crisis in Oekraïne sloten, hebben vanavond telefonisch contact.
 2. "Poetin was luie, bezopen spion die zijn vrouw sloeg"

  "Poetin was luie, bezopen spion die zijn vrouw sloeg"

  In de jaren tachtig was Russisch president Vladimir Poetin nog een spion bij de KGB. Een onvolwassen, luie en dronken spion, volgens zijn oversten. Eén met losse handjes bovendien. Geen vrouw was veilig met Poetin in de buurt, zijn eigen echtgenote kreeg slaag van hem. Hij gaf KGB-officieren de opdracht vredige demonstranten neer te schieten. Dat komt allemaal aan het licht in de documentaire 'Putin the Man' die gisteravond in Duitsland op televisie kwam.