Een sfeerbeeld van Tomorrowland.
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van Tomorrowland. © Joel Hoylaerts / Photo News

Britse expert: “Festivals en andere massabijeenkomsten zullen nog jaren rekening moeten houden met beperkende maatregelen”

Voor grote massabijeenkomsten zullen ook de komende jaren beperkende maatregelen blijven bestaan. Dat voorspelt Tim Spector, een Britse professor epidemiologie. Hij denkt daarbij onder meer aan festivals en huwelijken met veel buitenlandse gasten.

26 reacties

 • Marc Hayen

  2 jaar geleden
  Vaccins werken niet tegen sommige mutanten en het virus blijft muteren dat blijft op eieren lopen.
 • Elsie Gosse

  2 jaar geleden
  Heeft die expert geen vertrouwen in de vaccins? Waartoe dienen ze dan? Als mensen die zich willen laten vaccineren zich vaccineren, is het probleem opgelost en hoeven ze niet bang meer te zijn. Met het griepvaccin is dat ook zo. Niet iedereen is gevaccineerd en degenen die dat wel zijn hebben er vertrouwen in. En dat belet de wereld niet om verder te draaien.
 • JEAN-PIERRE SUYKENS

  2 jaar geleden
  Kan iemand toelichten waarom het niet zou kunnen? Indien de vaccins effectief er allemaal zijn zoals beloofd, dan hebben we toch zomer 2021 groepsimmuniteit. wat is dan het probleem? Zelfs als er mensen van andere landen komen, die niet gevaccineerd zijn.
 • Debbie De Bruyn

  2 jaar geleden
  Die festivals zijn die van levensbelang of wat? Ik zal al blij zijn als ik terug iets kan gaan drinken met mijn man.
 • luc vlemincx

  2 jaar geleden
  Zulke mensen moeten uit de media blijven
 1. Ministerieel besluit gepubliceerd: dit zijn de definitieve maatregelen die gelden vanaf zaterdag 13 februari

  Ministeri­eel besluit gepubli­ceerd: dit zijn de definitie­ve maatrege­len die gelden vanaf zaterdag 13 februari

  Het Ministerieel Besluit over de maatregelen die het Overlegcomité vrijdag heeft aangekondigd, is in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Er zijn een aantal lichte versoepelingen op komst: vakantieparken mogen eerst opnieuw open, gevolgd door kappers, dierenparken en tenslotte ook de andere niet-medische contactberoepen. De mondmaskerplicht wordt dan weer aangescherpt: vanaf 13 februari is het verboden om een sjaal, bandana of mondmasker met ventiel te dragen.